Τυνησία: Εντοπίστηκαν 12 πτώματα από ναυάγιο με 80 μετανάστες

Δώδεκα πτώματα περισυλλέχθηκαν σήμερα από την τυνησιακή ακτοφυλακή, μερικές ημέρες μετά το ναυάγιο ενός πλεούμενου στο οποίο επέβαιναν περισσότεροι από 80 μετανάστες, σύμφωνα με τη μαρτυρία του ενός από τρεις επιζήσαντες.

Το φουσκωτό σκάφος, που είχε αποπλεύσει την περασμένη Δευτέρα από τη λιβυκή πόλη Ζουάρα, 120 χλμ. δυτικά της Τρίπολης, ναυάγησε ανάμεσα στη Λιβύη και την Τυνησία, γνωστοποίησε την Πέμπτη στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, επικαλούμενος την αφήγηση του ενός από τρεις επιζήσαντες.

Σύμφωνα με την τυνησιακή Ερυθρά Ημισέληνο (CRT), «δώδεκα πτώματα περισυλλέχθηκαν σήμερα το πρωί στα ανοικτά των νότιων ακτών της Τυνησίας, δύο από τα οποία ήταν γυναικών» διευκρινίζοντας πως οι ναυαγοί ήταν ηλικίας από 20 έως 30 ετών.

Επίσης το πτώμα μιας πνιγμένης γυναίκας ξεβράσθηκε στην παραλία της Ζαρζίς, μιας παραλιακής πόλης της νότιας Τυνησίας, είχε δηλώσει χθες Παρασκευή ο εκπρόσωπος της Εθνικής Φρουράς Χούσεμ Εντίν Τζεμπάμπλι. Σύμφωνα με τον ίδιο, έρευνες συνεχίζονται στα ανοικτά της Ζαρζίς για να βρεθούν και άλλα πτώματα.

Πηγή: ΑΜΠΕ-AFP


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

IOBE: Σταθερός ο δείκτης οικονομικού κλίματος

Σε καμπή βρίσκεται η ελληνική οικονομία, σύμφωνα με το ΙΟΒΕ   Στα …