Ιταλία: Στελέχη της Atlantia απομακρύνθηκαν από την τελετή μνήμης για τα θύματα από την κατάρρευση της γέφυρας

Κορυφαία στελέχη του ομίλου Atlantia, κορυφαίου διαχειριστή αυτοκινητοδρόμων στην Ιταλία, αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν πρόωρα από την τελετή που πραγματοποιείται σήμερα στη μνήμη των θυμάτων της πολύνεκρης κατάρρευσης γέφυρας στη Γένοβα. Συγγενείς και φίλοι των θυμάτων τους ξεκαθάρισαν ότι η παρουσία τους είναι ανεπιθύμητη.

Το κυβερνών Κίνημα 5 Αστέρων έχει επιρρίψει στην Atlantia την ευθύνη της τραγωδίας, στην οποία έχασαν τη ζωής τους 43 άνθρωποι και έχει ζητήσει να ανακληθεί η παραχώρηση στην εν λόγω εταιρεία της εκμετάλλευσης των εθνικών αυτοκινητοδρόμων με διόδια.

Γένοβα: Ένας χρόνος από την τραγωδία με την κατάρρευση της γέφυρας Μοράντι

Η Atlantia, η οποία ελέγχεται από την οικογένεια Μπένετον, απορρίπτει την κατηγορία. Υποστηρίζει πως οι επιβλεπόμενες από το κράτος επιθεωρήσεις είχαν δείξει πως η οδογέφυρα ήταν ασφαλής. Το τι συνέβη θα το κρίνει η Δικαιοσύνη, που έχει ανοίξει έρευνα για ανθρωποκτονίας εξ αμελείας.

Ο Τζουζέπε Κόντε στην τελετή μνήμης

Πηγές ανέφεραν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters πως όταν οι συγγενείς των θυμάτων εντόπισαν την παρουσία του προέδρου και άλλων στελεχών της Atlantia ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό, Τζουζέπε Κόντε, που έδωσε το παρών στην τελετή μαζί με τον πρόεδρο, Σέρτζιο Ματαρέλα, πως θα φύγουν, αν παραμείνουν τα στελέχη της εταιρείας.

Ο Σέρτζιο Ματαρέλα στην τελετή μνήμης

Όταν τους πλησίασαν συνεργάτες του Κόντε, ο διευθύνων σύμβουλος Τζοβάνι Καστελούτσι και ο πρόεδρος Φάμπιο Τσερκιάι αποχώρησαν ήσυχα από την τελετή, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΚΚΕ: "Πίσω από κάθε λαϊκό πρόβλημα βρίσκεται η πολιτική της ΕΕ, την οποία ο Κ. Μητσοτάκης υπηρετεί"

Σε σχόλιό του για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΣΚΑΪ, το ΚΚΕ επισημαίνει την ανάγκη …