Σκιάθος: Αποκαταστάθηκε πλήρως η ηλεκτροδότηση του νησιού

Σκιάθος: Αποκαταστάθηκε πλήρως η ηλεκτροδότηση του νησιού

Αποκαταστάθηκε πλήρως η ηλεκτροδότηση της Σκιάθου, έπειτα από μεγάλες και συνεχείς προσπάθειες που κατέβαλαν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ από χθες το βράδυ στις 21.40, όταν και σημειώθηκε βλάβη στο Πήλιο, η οποία βύθισε στο σκοτάδι το νησί.

Το πρόβλημα είχε εντοπισθεί από την πλευρά του Πηλίου και αφορούσε το ένα από τα δύο υποθαλάσσια καλώδια Μέσης Τάσης που ηλεκτροδοτούν την Σκιάθο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα κυρίως στις επιχειρήσεις και στους απλούς καταναλωτές, αλλά με παρεμβάσεις των συνεργείων λίγο μετά τα μεσάνυχτα ηλεκτροδοτήθηκε η Χώρα, ενώ μέχρι αργά το μεσημέρι είχε αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και στα πιο δύσκολα σημεία της Σκιάθου, όπως το Μανδράκι και ο Ασέληνος.

Λόγω του γεγονότος ότι αυτή την περίοδο η Σκιάθος αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς, καθώς η πληρότητα στα ξενοδοχεία φτάνει το 100%, με τους επισκέπτες να ξεπερνούν τους 45.000, και της ανησυχίας ότι μπορεί να επανεμφανισθεί το πρόβλημα λόγω της υπερκατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, ο ΔΕΔΔΗΕ «έριξε» στη σύνδεση του νησιού και τρίτη εφεδρική γραμμή Μέσης Τάσης ώστε να εκλείψει κάθε κίνδυνος νέας διακοπής στην ηλεκτροδότηση της Σκιάθου.

Για την κατάσταση που επικράτησε και προκειμένου να δοθεί άμεση λύση, επενέβει και η Περιφέρεια Θεσσαλίας με δικά της συνεργεία ώστε να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και την εξάλειψη του προβλήματος.

Ήδη σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης της Σκιάθου.Ο ΔΕΔΔΗΕ διευκρινίζει ότι τα συνεργεία του εντόπισαν βλάβη σε γραμμή Μέσης Τάσης στο χερσαίο υπόγειο δίκτυο του νησιού σε σημείο πλησίον του Ξενοδοχείου Skiathos Palace και άμεσα απομόνωσαν τη βλάβη και ξεκίνησαν την επανηλεκτροδότηση των πελατών που επηρεάστηκαν, από τη δεύτερη γραμμή τροφοδοσίας Μέσης Τάσης του νησιού.

Με την άμεση κινητοποίησή τους, επισημαίνει στην ανακοίνωσή της, έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα επανηλεκτροδοτήθηκε το τμήμα της χώρας του νησιού που επηρεάστηκε και έως τη 1:20 ξημερώματα της 17ης Αυγούστου, η ηλεκτροδότηση είχε αποκατασταθεί και στις υπόλοιπες περιοχές.

Ο ΔΕΔΔΗΕ σημειώνει επίσης πως οι εργασίες των συνεργείων της συνεχίζονται πυρετωδώς μέχρι αυτή την ώρα, προκειμένου να έχει αποκατασταθεί η βλάβη που προέκυψε στη γραμμή Μέσης Τάσης μέχρι τις απογευματινές ώρες, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η δυνατότητα διαρκούς εφεδρικής τροφοδοσίας.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Η ευχή του πρωθυπουργού για την Καθαρά Δευτέρα - Πώς γιόρτασε τα κούλουμα

Επέστρεψε στην Αθήνα από το Κάιρο ο πρωθυπουργός  Στην ύπαιθρο ως είθισται αυτήν την ημέρα, …