Τι γίνεται με το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ΕΡΤ - Εξοικονομήθηκαν χρήματα ή πήγαν στα ιδιωτικά συμφέροντα;

photo: eurokinissi

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή τις περικοπές στις τηλεοπτικές μεταδόσεις ποδοσφαιρικών αγώνων από την ΕΡΤ, αλλά και σχετικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα για τα εθνικά πρωταθλήματα.

Η αρχή έγινε όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στη λογική της εξοικονόμησης κονδυλίων, χαρακτήρισε «εξωπραγματική και ωρολογιακή βόμβα για τα θεμέλια της ΕΡΤ» τη συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Super League και της Football League που έκανε παραμονές των εκλογών η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι με τη νέα συμφωνία εξοικονομήθηκαν 35.100.000 ευρώ. «Συνολικά, η ΕΡΤ Α.Ε. για την τηλεοπτική μετάδοση των ποδοσφαιρικών αγώνων της Super League 1, για την αγωνιστική περίοδο 2019 - 2020, θα καταβάλει 8.900.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και του κόστους παραγωγής, αντί για 22.000.000 ευρώ που προβλεπόταν αρχικά και 44.000.000 ευρώ που υποσχέθηκε προεκλογικά η προηγούμενη κυβέρνηση» είπε. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε, επίσης, ότι η δημόσια τηλεόραση δεν είναι μηχανισμός ούτε μικροκομματικής προπαγάνδας ούτε εξαγοράς ψήφων.

«Είναι επιλογή της Ν.Δ. να έχει την ΕΡΤ ως παρία του τηλεοπτικού τοπίου, να μη στηρίξει τον αθλητισμό και να σπρώξει τους φιλάθλους στις μηνιαίες συνδρομές των 50 ευρώ» απάντησε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, προσθέτοντας ότι με τη μη μετάδοση αγώνων μπαίνει «τέλος» για τον λαϊκό κόσμο στο δωρεάν θέαμα ποδοσφαιρικών αγώνων καθώς και στη στήριξη των αθλητικών σωματείων.

«Οποιος θέλει ποδόσφαιρο να πληρώνει συνδρομή. Αυτή είναι η επιλογή της ΝΔ. Η ΕΡΤ έχει τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει στο τηλεοπτικό πεδίο, να στηρίξει τον αθλητισμό και να προσφέρει δωρεάν θέαμα σημαντικών αθλητικών γεγονότων. Αυτή, όμως, τη δυνατότητα τη στερεί από την ΕΡΤ, από τα σωματεία και από τους Ελληνες και τις Ελληνίδες φιλάθλους η κυβέρνηση της ΝΔ. Ο κόσμος του αθλητισμού και οι φίλαθλοι βγάζουν χρήσιμα συμπεράσματα...» σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

πηγή: εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ανδρουλάκης: Στόχος μας η μακροπρόθεσμη ευημερία του λαού

«Νίκη του ΠΑΣΟΚ σημαίνει ευημερία και προοπτική για όλους τους Έλληνες» δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης …