Brexit: Δεν αλλάζουν στάση οι αντάρτες βουλευτές απέναντι στον Μπόρις Τζόνσον

Brexit: Δεν αλλάζουν στάση οι αντάρτες βουλευτές απέναντι στον Μπόρις Τζόνσον

Ο Μπόρις Τζόνσον συναντήθηκε σήμερα με αντάρτες βουλευτές του κόμματος του, που έχουν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να υποστηρίξουν την κυβέρνηση στη σημερινή συζήτηση στο κοινοβούλιο της νομοθετικής πρότασης που θα εμποδίζει την αποχώρηση στις 31 Οκτωβρίου χωρίς συμφωνία.

Η συνάντηση δεν προκάλεσε καμία αλλαγή της στάσης των βουλευτών, ενώ παρέμεινε η μεγάλη δυσπιστία απέναντι στις διαβεβαιώσεις του Μπόρις Τζόνσον.

Στη συνάντηση διάρκειας μίας ώρας, συμμετείχαν οι πρώην υπουργοί Δικαιοσύνης και Οικονομίας Ντέιβιντ Γκοκ και Φίλιπ Χάμοντ, καθώς και αρκετοί βουλευτές, που εξέφρασαν αμφιβολίες για τη διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης απέναντι στην ΕΕ και δυσπιστία για το εάν η κυβέρνηση θα τηρήσει την ημερομηνία των γενικών εκλογών.

Ο Φίλιπ Χάμοντ, σε προηγούμενη επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, ζητούσε διαβεβαιώσεις και απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που έθετε σχετικά με την πρόοδο των διαπραγματεύσεων που ισχυρίζεται ότι έχει καταφέρει η κυβέρνηση με την ΕΕ σε ό,τι αφορά την συμφωνία της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Παράλληλα, ζητούσε από την κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα της διαπραγματευτικής ομάδας.

Οι Συντηρητικοί βουλευτές έφυγαν από τη συνάντηση χωρίς να λάβουν πειστικές εξηγήσεις για το πώς μία συμφωνία με την ΕΕ μπορεί να εγκριθεί πριν από τις 31 Οκτωβρίου και τους λόγους που η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη παρουσιάσει ένα εναλλακτικό σχέδιο στο backstop.

Τόσο ο Μπόρις Τζόνσον, όσο και ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργό Μάικλ Γκόουβ δήλωσαν ότι οποιαδήποτε συμφωνία θα είναι νεκρή, εάν περάσει από την Βουλή των Κοινοτήτων το νομοσχέδιο των βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Συνολικά, οι δύο άνδρες προσπάθησαν να διαβεβαιώσουν τους αντάρτες βουλευτές ότι μία συμφωνία με την ΕΕ είναι εφικτή, ωστόσο φαίνεται ότι δεν υπάρχει αρκετή εμπιστοσύνη.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χαρίτσης: Να αναλάβουμε δράση για τον τερματισμό του πυρός στη Γάζα

Οι πέντε προτάσεις του επικεφαλής της Νέας Αριστεράς μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στη Γάζα Την …