Euro 2020: Χάθηκε η τελευταία ευκαιρία για πρόκριση στα τελικά - Νέα αποτυχία της Εθνικής Ομάδας

Euro 2020: Χάθηκε η τελευταία ευκαιρία για πρόκριση στα τελικά - Νέα αποτυχία της Εθνικής Ομάδας

Η Ελλάδα ηττήθηκε από την Φινλανδία στο Τάμπερε με 1-0 και αποχαιρέτησε και τις τελευταίες της ουσιαστικές ελπίδες για πρόκριση στα τελικά του Euro 2020.

Ο αρχηγός της Εθνικής, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, είχε δηλώσει ότι δεν θέλει να σκέφτεται την περίπτωση αποτυχίας πρόκρισης στα τελικά του Euro 2020, όμως πλέον αυτό είναι μια πραγματικότητα.

Η τρίτη ήττα σε πέντε παιχνίδια της προκριματικής φάσης (από Ιταλία και Αρμενία στο ΟΑΚΑ και από Φινλανδία πριν από λίγα λεπτά) οδήγησε την Εθνική Ομάδα σε ακόμα μία αποτυχία τα τελευταία χρόνια.

Με την δεύτερη θέση να απέχει πλέον 8 βαθμούς και πέντε παιχνίδια να απομένουν, η κατάσταση φαίνεται πως δεν αντιστρέφεται πλέον για τους παίκτες του Τζον Φαν Σιπ, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στον πάγκο του Ομοσπονδιακού συγκροτήματος σήμερα.

H ενδεκάδα με την οποία ξεκίνησε η Εθνική μας το παιχνίδι ήταν η εξής: Μπάρκας, Σταφυλίδης, Μανωλάς, Μπουχαλάκης, Κουλούρης, Βρουσάι, Τοροσίδης, Μασούρας, Κολοβός, Παπασταθόπουλος & Κουρμπέλης.

Στο 60 ο Πέλκας πέρασε στη θέση του Κολοβού, στο 70΄ο Τοροσίδης παραχώρησε τη θέση του στον Μπακάκη και στο 75' πέρασε ο Παυλίδης στη θέση του Κουλούρη.

Παρ' όλ' αυτά κανένας παίκτης της Εθνικής δεν μπόρεσε να προσφέρει το κάτι παραπάνω, ενώ χαρακτηριστικό της εικόνας της ομάδας ήταν ότι δεν χάθηκε κλασσική ευκαιρία σε όλη τη διάρκεια του 90 λέπτου, πέρα από δύο σουτ που δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον τερματοφύλακα των Φινλανδών.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, πέτυχε ο φορμαρισμένος Τεέμου Πούκι στο 51ο λεπτό, με εύστοχο χτύπημα πέναλτι μετά από αμφιλεγόμενη απόφαση του διαιτητή της αναμέτρησης για μαρκάρισμα του Κουρμπέλη στον Καμαρά στο ύψος της μεγάλης περιοχής.

Η μοναδική φάση που έκανε αισθητή την παρουσία της ήταν στο 92' όταν ο Βρουσάι γέμισε στην περιοχή και κανένας δεν πρόλαβε να μπει με τη μπάλα στα δίχτυα.

Η σημερινή ήττα αναγκάζει την Ελλάδα να αρχίζει να προετοιμάζεται, ήδη, για τα προκριματικά του Μουντιάλ το 2022.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πότε πληρώνεται το ΚΕΑ Μαιου 2024

Πότε πληρώνεται το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, πρώην ΚΕΑ, Μαΐου 2024. Πότε εμφανίζονται διαθέσιμα τα χρήματα …