ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκίνησαν τα όργανα για την επόμενη μέρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκίνησαν τα όργανα για την επόμενη μέρα

Η μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μία εύκολη υπόθεση και φαίνεται πως πολλοί μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ το κατάλαβαν μετά την αποστροφή του Πάνου Λάμπρου, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας και στελέχους των «53+».

Για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ και για το άνοιγμα που θα επιχειρηθεί τόνισε πως δεν επιθυμεί ένα κόμμα «σούπερ μάρκετ». Παράλληλα, δήλωνε αναφερόμενο σε… ότι προστεθεί δίπλα στο «ΣΥΡΙΖΑ», «Ο τεχνητός αυτός διαχωρισμός σε «αριστερούς» και «προοδευτικούς», σε «αντικαπιταλιστές» και «μεταρρυθμιστές», σε «ουτοπιστές» και «ρεαλιστές», στους μεν και τους δε εντέλει, όχι μόνο δεν προσθέτει στη συλλογική μας προσπάθεια, αλλά στην ουσία αφαιρεί, διχάζει, καθώς διαμορφώνει αντικειμενικά έναν φορέα με δύο ψυχές, χωρίς σαφή ιδεολογική και πολιτική ραχοκοκαλιά».

Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες και τα όργανα ξεκίνησαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Πολλά στελέχη της Κουμουνδούρου κρατούν σαφείς αποστάσεις από το κ. Λάμπρου τονίζοντας ότι το μήνυμα της κάλπης «ήταν καθαρό. Οι πολίτες ζητούν το αρχηγικό ΣΥΡΙΖΑ και όχι ένα κόμμα κομπάρσο του 4%». Νωπό είναι το παράδειγμα της ΛΑΕ που στην ουσία διεγράφη από τον πολιτικό χάρτη και των βουλευτών αυτής μετά την φυγή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Αυτό αναμένεται και να είναι το βασικό επιχείρημα για την μετεξέλιξη και το άνοιγμα του κόμματος προς τον κεντροαριστερό χώρο.

Όπως και να έχει ξεκινήσει ο πόλεμος χαρακωμάτων εντός των τειχών και δεδομένο είναι ότι αυτό είναι ένα από τα πολλά επεισόδια που πρόκειται να παρακολουθήσουμε το επόμενο διάστημα ειδικά όσο πλησιάζει ο χρόνος του συνεδρίου.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ για Ανδρουλάκη: Ανάλωσε το μεγαλύτερο τμήμα της για τον Στέφανο Κασσελάκη

«Μήπως αυτό συμβαίνει γιατί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει προτάσεις;» «Ο κ. Ανδρουλάκης έδωσε συνέντευξη …