ΕΛΑΣ: Δύο συλλήψεις ληστών για εισβολή με Ι.Χ. σε καταστήματα

Στη σύλληψη δύο ατόμων που είχαν εισβάλει με αυτοκίνητο σε κοσμηματοπωλείο στην Αρτέμιδα προχώρησε η ΕΛΑΣ, έπειτα από καταδίωξη έξω από τον καταυλισμό Ρομά στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες με τη χρήση κλεμμένου αυτοκινήτου, προσέγγισαν το κοσμηματοπωλείο και με αυτό εμβόλισαν τα ρολά και την γυάλινη πρόσοψη, αφαιρώντας από το εσωτερικό του κοσμήματα και τιμαλφή.

Κατά τη διαφυγή τους, έγιναν αντιληπτοί από περιπολούντες αστυνομικούς οι οποίοι τους καταδίωξαν μέχρι την περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου, όπου και τους ακινητοποίησαν. Ακολούθως, την στιγμή που εξέρχονταν από το αυτοκίνητο, ένας εκ των δραστών απείλησε με όπλο τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα ένας αστυνομικός να πυροβολήσει στον αέρα για εκφοβισμό.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι οι δράστες, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, πετούσαν τα κλοπιμαία κατά μήκος της διαδρομής προκειμένου να μην συνδεθούν ως εμπλεκόμενοι στις ανωτέρω πράξεις. Τα ανωτέρω, περισυλλέχτηκαν και κατασχέθηκαν ώστε να αποδοθούν στον ιδιοκτήτη τους.

Όπως εξακριβώθηκε από την περαιτέρω έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, οι ανωτέρω είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων καταστημάτων, με τη μέθοδο του εμβολισμού.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, αφαιρούσαν κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες οχήματα και στη συνέχεια εντόπιζαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, κλειστά καταστήματα με γυάλινη πρόσοψη τα οποία βρίσκονταν κοντά σε οδούς διαφυγής. Ακολούθως, προσέκρουαν στις τζαμαρίες των καταστημάτων, προκαλώντας μεγάλες φθορές και αφαιρούσαν εμπορεύματα και ταμειακές μηχανές.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν δύο περιπτώσεις διαρρήξεων σε κοσμηματοπωλείο και κατάστημα κινητής τηλεφωνίας καθώς και μία περίπτωση κλοπής οχήματος, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κασσελάκης: Στεφάνι στη μνήμη των 200 κομμουνιστών που εκτελέστηκαν το 1944

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των 200 κομμουνιστών που εκτελέστηκαν την Πρωτομαγιά του …