COP25: Πρόθυμη να φιλοξενήσει τη διάσκεψη για το κλίμα η Ισπανία

Η ισπανική κυβέρνηση πρότεινε να φιλοξενήσει τον Δεκέμβριο στη Μαδρίτη τη διεθνή διάσκεψη για το κλίμα, τη COP25, στη θέση της Χιλής, η οποία αναγκάστηκε να ακυρώσει τη διοργάνωση λόγω της κοινωνικής κρίσης που συγκλονίζει τη χώρα, ανακοίνωσαν σήμερα η Μαδρίτη και το Σαντιάγο.

Ο πρόεδρος της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα ανακοίνωσε ότι ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ «προσφέρθηκε να οργανώσει την COP25 στη Μαδρίτη τις ίδιες ημερομηνίες στις οποίες είχε προγραμματιστεί η διάσκεψη στη Χιλή, δηλαδή από τις 2 έως τις 13 Δεκεμβρίου».

Η ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι ο Σάντσεθ, που ετοιμάζεται για νέες βουλευτικές εκλογές στις 10 Νοεμβρίου, έκανε την πρόταση αυτή «λόγω του μικρού χρονικού διαστήματος που απομένει και της σημασίας να εξασφαλιστεί ότι η COP25 θα διεξαχθεί κανονικ»", έπειτα από προετοιμασίες δέκα μηνών.

Σχεδόν 25.000 εκπρόσωποι αναμένονταν στο Σαντιάγο από τις 2 έως τις 13 Δεκεμβρίου για τη COP25.

Η Χιλή είχε δηλώσει πρόθυμη να αναλάβει τη διοργάνωση της διάσκεψης του ΟΗΕ, μετά την υποχώρηση της Βραζιλίας, η οποία αρνήθηκε στον απόηχο της εκλογής του ακροδεξιού προέδρου Χαΐρ Μπολσονάρου που αμφισβητεί την κλιματική αλλαγή.

Ο ΟΗΕ «μελετά τις εναλλακτικές» για τη διοργάνωση της διάσκεψης, όπως έγινε σήμερα γνωστό.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ο Στέφανος Κασσελάκης στον ΣΚΑΪ

Το Σάββατο 27/04 στις 05.30, στην εκπομπή «ΚΑΛΗΜΕΡΑ» με τον Χρήστο Κούτρα Αύριο, Σάββατο 27/04 ο …