Για την «υιοθέτηση κοινής λογικής που υπάρχει σε όλη την Ευρώπη» έκανε λόγο, αναφερόμενος στις διατάξεις του νέου ποινικού κώδικα, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας..

Τσιάρας: «Πρώτη χώρα της Ευρώπης σε μολότοφ η Ελλάδα - Μέχρι δέκα χρόνια φυλακή»

Photo: Eurokinissi

Για την «υιοθέτηση κοινής λογικής που υπάρχει σε όλη την Ευρώπη» έκανε λόγο, αναφερόμενος στις διατάξεις του νέου ποινικού κώδικα, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Αναφερόμενος ειδικά στο ζήτημα των μολότοφ, είπε πως πλέον η κατοχή μολότοφ είναι αδίκημα, ενώ στην περίπτωση που η αυτοσχέδια βόμβα εκτοξευτεί θα υπάρχει ποινή φυλάκισης έως και δέκα χρόνια.

«Η Ελλάδα είναι η πρώτη σε χρήση μολότοφ στην Ευρώπη», είπε ο Κώστας Τσιάρας, ξεκαθαρίζοντας ότι δε θα είναι βαρύ αδίκημα η εύρεση υλικών για την κατασκευή της.

«Η Δικαιοσύνη υπάρχει για να προστατέψει τους πολίτες»

Ο Υπουργός σημείωσε πως «αλλάξαμε ζητήματα που απασχόλησαν την ελληνική κοινωνία», υπογραμμίζοντας πως «η Δικαιοσύνη υπάρχει για να προστατέψει τους πολίτες» και αναφέρθηκε σε «σωρηδόν αποφυλάκιση ανθρώπων που έκαναν βαριά εγκλήματα».

Ειδικότερα, φέρνοντας παραδείγματα αυστηροποίησης ποινών αναφέρθηκε στην τρομοκρατία, την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών, η οποία μετατρέπεται σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και την ενεργή δωροδοκία, που «ήταν θέμα για το οποίο τιμωρούμασταν».

Αναφέρθηκε όμως ο Υπουργός Δικαιοσύνης και στην υποχρέωση της χώρας για την επαναφορά του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η οποία περιλαμβάνεται επίσης στις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα.

«Το προηγούμενο διάστημα η ΕΛΑΣ δεν μπορούσε να επέμβει για διατάραξη κοινής ησυχίας, πλέον την αναβαθμίσαμε σε πλημμέλημα», συμπλήρωσε ο Κώστας Τσιάρας.

Πιο αυστηρές ποινές για παιδεραστές

Ερωτηθείς σχετικά με το έγκλημα της παιδεραστίας κυρίως σε συνάρτηση με τα αυξημένα κρούσματα του πρόσφατου παρελθόντος, αν και εξέφρασε τη θέση του λέγοντας πως «δεν πρέπει να νομοθετούμε με βάση του τι απασχολεί την κοινή γνώμη, αλλά με βάση του τι βασανίζει τον πολίτη», ανακοίνωσε ότι μέχρι τη Δευτέρα κατατίθεται τροπολογία για την αυστηροποίηση των ποινών.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης

Πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης. Την Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου 2024 θα καταβληθεί από …