Με ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ παραπέμπει τους πολίτες που έχουν υλικό ή είναι μάρτυρες ή θεωρούν ότι έχουν υποστεί ασστυνομική βία να αποτανθούν στον Συνήγορο του Πολίτη. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ..

ΕΛΑΣ: Στον «Συνήγορο του Πολίτη» παραπέμπει τους πολίτες που κατέχουν υλικό αστυνομικής βίας

ΕΛΑΣ:  Στον «Συνήγορο του Πολίτη» παραπέμπει τους πολίτες που κατέχουν υλικό αστυνομικής βίας

Με ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ παραπέμπει τους πολίτες που έχουν υλικό ή είναι μάρτυρες ή θεωρούν ότι έχουν υποστεί ασστυνομική βία να αποτανθούν στον Συνήγορο του Πολίτη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει: «Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποστέλλει στον εθνικό μηχανισμό διερεύνησης περιστατικών αυθαιρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη, βίντεο και αναφορές, που αναπαράγονται στο διαδίκτυο, σχετικά με περιστατικά «αστυνομικής βίας», κατά τη διάρκεια των χθεσινών εκδηλώσεων και πορειών στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου, με την παράκληση να διερευνηθούν κατά προτεραιότητα».

Η μετά από 14 ώρες αντίδραση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ ήρθε με αφορμή δημοσιεύματα και δημοσιεύσεις βίντεο και φωτογραφίες που έχουν καταγράψει περιστατικά αστυνομικής βία, κατά την διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια, χθες 6/12 το βράδυ.

Πρόκειται για ένα βίντεο με συλλήψεις διαδηλωτών από τα ΜΑΤ στα Εξάρχεια και μια φωτογραφία που απεικονίζει νεαρό τον οποίο έχουν γδύσει οι αστυνομικοί, την ώρα της σύλληψης, καθώς και καταγγελίες που έχουν κάνει το γύρω του διαδικτύου, με πολύ αρνητικά σχόλια.

Η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους πολίτες που έχουν τέτοιου είδους υλικό, να απευθυνθούν στον Συνήγορο του Πολίτη.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Συνομιλίες Ελλάδας - Τουρκίας: Καλό κλίμα, καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές στον 6ο γύρο

Λίγες μόνο εβδομάδες πριν από την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία - Τι …