Νέες διαδηλώσεις για το συνταξιοδοτικό και Κίτρινα Γιλέκα-Δακρυγόνα στο Παρίσι

Νέες μεγάλες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι και άλλες πόλεις της Γαλλίας, ενάντια στη σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Στο κέντρο του Παρισιού η γαλλική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων στην περιοχή της Βαστίλλης και στον σιδηροδρομικό σταθμό Γκαρ ντε λ’ Εστ αφού οι διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και ακτιβιστές του κινήματος των «Κίτρινων Γιλέκων», επιχείρησαν να μπουν στον σταθμό και σημειώθηκαν μικροεπεισόδια.

Λίγο νωρίτερα, οι διαδηλωτές, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνδικάτων, είχαν πραγματοποιήσει μεγάλη ειρηνική πορεία στους δρόμους του Παρισιού, καλώντας τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να αποσύρει το σχέδιό του.

«Να διαφυλάξουμε και να βελτιώσουμε τις συντάξεις μας», έγραφε το πανό που κρατούσαν.

Στη Μασσαλία, πλήθος ανθρώπων συμμετείχαν στη διαδήλωση ενώ στην Τουλούζη «Κίτρινα Γιλέκα» μπήκαν σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό και απέκλεισαν τις γραμμές του τρένου, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την υποστήριξή τους στους απεργούς σιδηροδρομικούς.

Στη συνέχεια αποχώρησαν, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βασίλης Γραμμένος: Δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας

Ο βουλευτής, συνοδευόμενος από το δικηγόρο του, προσήλθε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων Παράσταση …