Κεραμέως: Ανανέωση ανά 2 αντί για 3 έτη στους πίνακες εκπαιδευτικών

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Νομοθετική ρύθμιση για την ανανέωση των πινάκων των εκπαιδευτικών κάθε 2 χρόνια αντί για 3 που ισχύει σήμερα, προανήγγειλε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Ανά 2 αντί για 3 έτη η ανανέωση των πινάκων εκπαιδευτικών

Η ρύθμιση σύμφωνα με την ίδια θα προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή σύντομα και αφορά κατ' ουσίαν τους πίνακες με τα προσόντα και την οικογενειακή κατάσταση των εκπαιδευτικών, βάσει των οποίων μοριοδοτούνται για τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμό προσλήψεων ή για την τοποθέτησή τους ως αναπληρωτές.

Επανέρχεται η διπλή μοριοδότηση για εκπαιδευτικούς σε δυσπρόσιτες περιοχές

Παράλληλα, η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε ότι με την ίδια ρύθμιση θα επανέλθει και η διπλή μοριοδότηση των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε σχολεία δυσπρόσιτων και ακριτικών περιοχών της χώρας και είχε καταργηθεί με νόμο του πρώην Υπουργού Κώστα Γαβρόγλου.

Ν. Κεραμέως: Στόχος μας τα σωστά κίνητρα

«Στόχος μας είναι η ενίσχυση των εκπαιδευτικών και να δοθούν τα σωστά κίνητρα», σημείωσε η Υπουργός Παιδείας, επισημαίνοντας ότι εξαιτίας της κατάργησης της εν λόγω ρύθμισης παρουσιάστηκαν αρκετά κενά σε τέτοιες περιοχές λόγω του μηδαμινού σχεδόν ενδιαφέροντος.

Η ίδια διαβεβαίωσε ότι διαδικασία διορισμού μόνιμων εκπαιδευτικών προχωράει κανονικά.

Νέα εποχή στον ΔΟΑΤΑΠ: Από γραφειοκρατικός βραχνάς - εργαλείο εξυπηρέτησης

Ως προς τον ΔΟΑΤΑΠ, με αφορμή την έγκριση από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, του νέου Προέδρου, Ορέστη Καλογήρου, η Νίκη Κεραμέως μίλησε για μία νέα εποχή στον Οργανισμό και τη μετατροπή του από γραφειοκρατικό βραχνά σε ένα καίριο εργαλείο εξυπηρέτησης του πολίτη.

Η ίδια χαιρέτισε το διορισμό του νέου Προέδρου διακομματικά με τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής και Ελληνικής Λύσης πέραν της κυβερνώσας πλειοψηφίας, επισημαίνοντας ότι ο κ. Καλογήρου κατέθεσε ήδη τις προτάσεις του για τη μετάβαση το ΔΟΑΤΑΠ στην εποχή της ηλεκτρονικής  διακυβέρνησης και την καταλυτική συμβολή του στην ανάσχεση του brain drain και την ενίσχυση της νέας γενιάς. 


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΚΚΕ: "Πίσω από κάθε λαϊκό πρόβλημα βρίσκεται η πολιτική της ΕΕ, την οποία ο Κ. Μητσοτάκης υπηρετεί"

Σε σχόλιό του για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΣΚΑΪ, το ΚΚΕ επισημαίνει την ανάγκη …