Επίθεση στο Λονδίνο: Ο 19χρονος δράστης πίεζε την κοπέλα του να αποκεφαλίσει τους γονείς της! - Ergasia News

Η επίθεση με μαχαίρι του 19χρονου Σουντές Αμάν σε δύο ανθρώπους στο Λονδίνο δεν ήταν η μοναδική που έχει πράξει, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας είχε αποφυλακιστεί πριν από μία εβδομάδα για αδικήματα που σχετίζονταν με την τρομοκρατία.

Ο ίδιος είχε ομολογήσει 13 αδικήματα, ενώ όσες φορές έχει καταθέσει σε δικαστήρια σε καμία περίπτωση δεν φρόντισε να κρύψει το πάθος του για τις εξτρεμιστικές ενέργειες εναντίον της Δύσης.

Το Reuters έρχεται να δώσει μία ακόμη φρικιαστική λεπτομέρεια στις δράσεις του Σουντές Αμάν. Σύμφωνα με το πρακτορείο, αποκαλύφθηκε ότι ενθάρρυνε την κοπέλα του, με την οποία διατηρούσε ερωτικό δεσμό να αποκεφαλίσει τους γονείς της!

Κατά την εξέταση του υπολογιστή και του κινητού τηλεφώνου του, η αστυνομία βρήκε πλήθος από βίντεο και οδηγίες για την κατασκευή εκρηκτικού μηχανισμού και επιθέσεων με μαχαίρι, κάτι στο οποίο φαίνεται να είχε εστιάσει. Σε μηνύματα που είχε ανταλλάξει με συγγενείς, φίλους και την κοπέλα του, είχε εκδηλώσει ανοιχτά την πρόθεσή του να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις.

Τον Δεκέμβριο του 2017, ο Σουντές είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο μία εικόνα του τότε αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους, Αμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, γράφοντας στον αδερφό του ότι «το Ισλαμικό Κράτος ήρθε εδώ για να μείνει». Σε άλλα μηνύματα, περιέγραφε τις γυναίκες Γιαζίντι (Κούρδες) ως σκλάβες και υποστήριζε ότι το Κοράνι δίνει άδεια να τις βιάζουν.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Ξεκίνησε η υποβολή από χθες - Όλες οι αλλαγές

Δείτε όλες τις αλλαγές που αφορούν τις φορολογικές δηλώσεις για το οικονομικό έτος 2023 Ξεκίνησε …