Η Γερουσία αθώωσε πλήρως τον Τραμπ

Η αμερικανική Γερουσία αθώωσε, όπως αναμενόταν, τον Ντόναλντ Τραμπ από την κατηγορία για κατάχρηση εξουσίας, κατά την ολοκλήρωση της ιστορικής δίκης με το ερώτημα της καθαίρεσης του Αμερικανού προέδρου

Στην πρώτη από τις δύο ψηφοφορίες επί των δύο κατηγοριών που απήγγειλε η Βουλή των Αντιπροσώπων στον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο, η Γερουσία με 52-48 έκρινε αθώο τον Ντ. Τραμπ για την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας. Ο Ρεπουμπλικανός Μιτ Ρόμνεϊ υπερψήφισε, κόντρα στη γραμμή του κόμματος. 
 
Στη δεύτερη ψηφοφορία που αφορούσε την παρακώλυση της λειτουργίας του Κογκρέσου, 53 γερουσιαστές ψήφισαν αρνητικά και 47 θετικά με αποτέλεσμα και σε αυτή να αθωωθεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
 
Ο Τραμπ βρέθηκε κατηγορούμενες για την προσπάθεια να πιέσει την Ουκρανία προκειμένου το Κίεβο να διενεργήσει έρευνα για διαφθορά σε βάρος του πρώην αντιπροέδρου και πιθανού αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, Τζο Μπάιντεν.

Όπως είχε διαφανεί, οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές που διαθέτουν την πλειοψηφία στην Γερουσία έκριναν πως οι καταγγελίες για προσπάθειες του Ντ. Τραμπ να πιέσει την Ουκρανία προκειμένου το Κίεβο να διενεργήσει έρευνα για διαφθορά σε βάρος του πρώην αντιπροέδρου και πιθανού αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, Τζο Μπάιντεν, δεν μπορούν να στοιχειοθετηθούν.

Επί ένα χρόνο, οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων συζητούσαν την πιθανή παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη με την κατηγορία της παρακώλυσης του έργου του ειδικού ανακριτή Μιούλερ.

Ο Μιούλερ ερευνούσε εάν ο Τραμπ έλαβε βοήθεια από τη Ρωσία για την εκλογή του, το 2016. Τελικά, αποφάσισαν να επικεντρωθούν στις κατηγορίες που σχετίζονται με την Ουκρανία, λόγω έλλειψης συναίνεσης στις τάξεις τους σχετικά με την υπόθεση που ερευνούσε ο Μιούλερ.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Survivor 2024: «Στην κόψη του ξυραφιού» οι σχέσεις Περπατάρη και Ταλαδιανού

«Για να το είπα, σαν βλάκας θα έκανε», σχολίασε ο Περπατάρης Σε οριακό επίπεδο έχει …