Πολύδωρας στον ΣΚΑΪ: Πόλεμος με άλλα μέσα το προσφυγικό

Στην ανάγκη για «επίμονη συζήτηση και συναπόφαση με την Ευρώπη» για το προσφυγικό πρόβλημα, στάθηκε ο πρώην υπουργός Βύρων Πολύδωρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Ακραία Φαινόμενα» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ με αφορμή το νέο του βιβλίο με τίτλο «Όταν ανοίγαμε πανιά».

Ο κ. Πολύδωρας χαρακτήρισε το προσφυγικό «πόλεμο με άλλα μέσα».

«Πώς συντελείται ο πόλεμος; Η ισπανική ακτή στην Αφρική, είναι προκεχωρημένο φυλάκιο κι έτσι δεν πάνε οι Αφρικανοί στην Ισπανία και στη Γαλλία και κάνουν κύκλο χιλιάδων χιλιομέτρων για να έρθουν από εδώ», τόνισε ο πρώην υπουργός.

Ο κ. Πολύδωρας αμφισβήτησε το κατά πόσο μπορεί να λυθεί το πρόβλημα μέσω της ταχύτερης διεκπεραίωσης των αιτημάτων ασύλου, λέγοντας πως ακόμη και εάν σε 24 ώρες κριθεί ότι από τους 50.000 αιτούντες οι 10.000 δικαιούνται άσυλο και μπορούν να μείνουν και οι 40.000 πρέπει να φύγουν τίποτα από τα δυο δεν μπορεί να γίνει.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τέμπη: Προανακριτική ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Για τους Χρήστο Τριαντόπουλο, Μιχάλη Παπαδόπουλο, Θάνο Πλεύρη και Ζωή Ράπτη σχετικά με το "μπάζωμα …