Επιχείρηση ταύτισης «Σαράφη» - Δεστεμπασίδη

Της Ναντίν Χαρδαλιά

 

Στα ενδιαφέροντα της διαδικασίας μετά τα μεσάνυχτα και λίγο πριν την ολοκλήρωση της 8ωρης περίπου κατάθεσης του μάρτυρα,  καταγράφηκε η κατά πληροφορίες απόπειρα του Προέδρου της Επιτροπής, Γιάννη Μπούγα, να εκμαιεύσει από τον μάρτυρα την ταύτισή του με το πρώην στέλεχος της Novartis, Φιλίστορα Δεστεμπασίδη, όπως έχει ισχυριστεί ότι ισχύει ο Νίκος Μανιαδάκης.

Ο κ. Μπούγας φέρεται να έκανε μία αντιπαραβολή των καταθέσεων του μάρτυρα με όσα έχει καταθέσει ο κ. Δεστεμπασίδης, σημειώνοντας πως βάσει των απαντήσεων του Φ. Δεστεμπασίδη συμπίπτει ότι ο μάρτυρας 1 είναι ο Δεστεμπασίδης. «Γιατί ο μάρτυρας 1 ήταν το ίδιο χρονικό διάστημα και με την ίδια ιδιότητα του Δεστεμπασίδη στην εταιρία», επισήμανε κατά πληροφορίες.

Ο διάλογος είχε ως κατάληξη την εκ νέου άρνηση του μάρτυρα ότι γνωρίζει οτιδήποτε για χρηματισμό πολιτικού. Ο διάλογος φέρεται να είχε ως εξής.

Γ. Μπούγας: Βάσει των απαντήσεων Δεστεμπασίδη συμπίπτει ότι ο μάρτυρας 1 είναι ο Δεστεμπασίδης. Γιατί ο μάρτυρας 1 ήταν το ίδιο χρονικό διάστημα και με την ίδια ιδιότητα του Δεστεμπασίδη στην εταιρία.

Μ. Σαράφης: Μπορεί να είναι ο κ. Φρουζής.

Γ. Μπούγας: Μα ο κ. Φρουζής δούλεψε έως το 2015, ενώ το έγγραφο του FBI, αναφέρει έως τον Οκτώβριο του 2014 που είναι ο Φ. Δεστεμπασίδης.

Μ. Σαράφης: Όχι, όχι. Να ελέγξει και τον Δεστεμπασίδη η εισαγγελέας.

Γ. Μπούγας: Από όσα μας είπατε, γνώση για χρηματισμό πολιτικού προσώπου έχετε;

Μ. Σαράφης: Όχι.

Σήμερα η κατάθεση της «Αικατερίνης Κελέση»

Λίγο μετά τις 00:00 ολοκληρώθηκε η μαραθώνια εξέταση του προστατευόμενου μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» ο οποίος κατέθετε από τις 4 το απόγευμα της Δευτέρας

Η προστατευόμενη μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» αναμένεται να εξετασθεί σήμερα Τρίτη το μεσημέρι στις 13:00.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

POS: Έρμαια στις διαθέσεις των τεχνικών πολλές επιχειρήσεις - Ανησυχούν για τις προθεσμίες διασύνδεσης

Κάποια από αυτά τα e-mails αυτά έφτασαν και στο skai.gr από επιχειρηματίες που αγωνιούν πλέον …