Αντίστροφη μέτρηση για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Παπαγγελόπουλο

Ρεπορτάζ: Ναντίν Χαρδαλιά

Επιστολή του Προέδρου της Βουλής στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής για την κατάλληλη διαδικασία με στόχο τη νομική θωράκιση της.

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του Δημήτρη Παπαγγελοπουλου πέραν των 4 αρχικών αδικημάτων για τη διερεύνηση τέλεσης των οποίων συγκροτήθηκε η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Κατόπιν προτάσεως της πλειοψηφίας της ΝΔ, ο Πρόεδρος της Βουλής με επιστολή του προς το Επιστημονικό Συμβούλιο ζητά να αποφανθεί ως προς την ακριβή διαδικασία που μπορεί να γίνει η διεύρυνση, ώστε να είναι νομικά θωρακισμένη και απρόσβλητη στο Δικαστικό Συμβούλιο στην περίπτωση παραπομπής του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης σε Ειδικό Δικαστήριο.

Η διεύρυνση του κατηγορητηρίου έχει πέσει στο τραπέζι μετά τις καταθέσεις 4 εισαγγελικών λειτουργών στην Επιτροπή, οι οποίοι φέρονται να έχουν περιγράψει μεθοδεύσεις, παρεμβάσεις και πιέσεις του κ. Παπαγγελοπουλου σε μια  σειρά κρίσιμων δικαστικών υποθέσεων πέραν της καταγγελλόμενης σκευωρίας Novartis. 

 


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο Γερουλάνος 

Ζητώ να ηγηθώ της ευθύνης να παρουσιάσουμε ένα σχέδιο που θα γίνει κοινωνικά πλειοψηφικό, είπε …