Βουλή: Ενεργοποιείται  εξωτερικό ιατρείο για ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού

Της Ναντίν Χαρδαλιά
 

Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα Παρασκευή το ειδικό σχέδιο θωράκισης του ελληνικού Κοινοβουλίου  από τον κορωνοϊό, με την έναρξη λειτουργίας - κατά πληροφορίες -  ιατρείου στο προαύλιο για την αντιμετώπιση πιθανού υπόπτου  περιστατικού χωρίς αυτό να εισέλθει στο εσωτερικό του κτιρίου. 

Πρόκειται για δύο δωμάτια, που προϋπήρχαν στον προαύλιο χώρο της Βουλής και συγκεκριμένα  πάνω από τη ράμπα του υπόγειου γκαράζ, στα κάγκελα του Εθνικού Κήπου, τα οποία χρησιμοποιούσαν ως αποθηκευτικό χώρο γεωπόνοι - κηπουροί του Κοινοβουλίου.

Τις προηγούμενες ημέρες έγιναν οι απαραίτητες εργασίες για την ανακαίνιση τους και εξοπλίστηκαν με κρεβάτια, νιπτήρες, ιατρικους πάγκους καθώς και ό,τι άλλο απαιτείται για τη λειτουργία ενός οργανωμένου ιατρείου, ώστε να μετατραπούν σε χώρους εξέτασης. 

Το προληπτικό σχέδιο που έχει εκπονηθεί προβλέπει στην περίπτωση που κάποιος, εμφανίσει ύποπτα συμπτώματα, την ειδοποίηση του ιατρού της Βουλής που έχει βάρδια  στο μόνιμο ιατρείο  εντός του Κοινοβουλίου, ώστε να μεταβεί στο ειδικό εξωτερικό ιατρείο και να εξετάσει το περιστατικό εκεί χωρίς να περάσει την είσοδο του κεντρικού κτιρίου ή αν μη τι άλλο με τον μεγαλύτερο δυνατό χωροταξικό περιορισμό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  ο γιατρός θα προσέρχεται στο εξεταστήριο με στολή μιας χρήσης και μάσκα και αφού εξετάζει το περιστατικό θα αποφασίζει εάν απαιτείται να σημάνει συναγερμός για  παραπομπή του στα νοσοκομεία αναφοράς προκειμένου να γίνει πιο ενδελεχής έλεγχος. 

Σε καθημερινή βάση στη Βουλή εισέρχονται και εξέρχονται χιλιάδες άτομα. Οι 300 βουλευτές, συνεργάτες τους, εκατοντάδες εργαζόμενοι, διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι, όπως και το προσωπικό ασφαλείας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, και όλοι οι αρμόδιοι παράγοντες, καταβάλλουν προσπάθειες, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο αιφνιδιασμού και άρα η διακοπή των κρίσιμων εργασιών της Βουλής και του νομοθετικού έργου.  

Σε ότι αφορά την κατάσταση των δύο υπαλλήλων της Βουλής  που ταξίδεψαν προ δεκαημέρου στην Ιταλία και τέθηκαν προληπτικά σε κατ' οίκον περιορισμό, κοινουβουλευτικες πηγές επισημαίνουν ότι δεν έχουν εμφανίσει οποιοδήποτε σύμπτωμα που να ανησυχεί τους γιατρούς. 

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους γιατρούς της Βουλής και κατά πληροφορίες δεν υπάρχει λόγος να παραπεμφθούν στα νοσοκομεία αναφοράς.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Τέλος χρόνου – Λήγει την Μ. Τρίτη η προθεσμία

Ο Κωστής Χατζηδάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία άλλη παράταση και στις …