Πλακιωτάκης: Ασύμμετρη απειλή κι όχι μεταναστευτικό

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Την προστασία των θαλασσίων συνόρων της χώρας μας με κάθε μέσο και στη βάση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, επανέλαβε από τη Βουλή, ο Υπουργός Ναυτιλίας, χαρακτηρίζοντας τις μαζικές προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές «ασύμμετρη απειλή» και οργανωμένη απόπειρα εισβολής και διαβεβαιώνοντας ότι οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος βρίσκονται στον ύψιστο βαθμό επαγρύπνησης και δράσης.

«Καταλάβετέ το όλοι. Δεν έχουμε να κάνουμε με διαχείριση ροών αλλά με ασύμμετρη απειλή.  Ο κ. Τσίπρας σας ακύρωσε. Ακύρωσε ανεύθυνες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε μπροστά σε ασύμμετρη απειλή και μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών για να επιτύχει η Τουρκία την επιδίωξη στρατηγικών και γεωπολιτικών της επιδιώξεων», τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης,  απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Βούτση, ο οποίος έθεσε ερωτήσεις σχετικά με την πιθανότητα  push back στο Αιγαίο που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή μεταναστών.

Στην επιμονή κι άλλων βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα, ο Υπουργός Ναυτιλίας, ξεκαθάρισε ρητά ότι: «Με τόλμη και αποφασιστικότητα παράγουμε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Εμείς έχουμε ξεκάθαρη θέση και άποψη: Προστασία θαλασσίων και χερσαίων συνόρων στον ύψιστο βαθμό με βάση τους κανόνες του Διεθνούς δικαίου». 

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης εστίασε στην πρόσφατη εντολή του ΚΥΣΕΑ, η οποία όπως υπογράμμισε αφορούσε ξεκάθαρα στην αναβάθμιση στο μέγιστο βαθμό του επιχειρησιακού σχεδίου για τη φύλαξη των θαλασσίων και χερσαίων συνόρων, με ενίσχυση σε προσωπικό, σκάφη και περιπολίες.  

Ο ίδιος, συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, μετά το πέρας της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, τόνισε αφενός ότι δεν μπορεί να νοείται ως μεταναστευτική ροή μια βάρκα η οποία συνοδεύεται μέχρι την οριογραμμή από δύο τουρκικές ακταιωρούς, αφετέρου ότι δεν νοείται ως push back η φύλαξη των θαλασσίων συνόρων μας.

«Τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος στέκονται στην οριογραμμή και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να περάσει. Δεν σπρώχνουν βάρκες προς τα πίσω», σημείωσε ο κ. Πλακιωτάκης.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αυξήθηκαν καταθέσεις και δάνεια τον Μάρτιο σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος

O ετήσιος ρυθμός μεταβολής μειώθηκε στο 2,9% από 3,1% τον προηγούμενο μήνα Αυξήθηκαν κατά 396 …