Διάβημα της Ελλάδας στον Τούρκο πρέσβη για τον εμβολισμό σκάφους του λιμενικού

Για εξηγήσεις κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών ο Τούρκος πρέσβης για τον εμβολισμό σκάφους του λιμενικού από τουρκική ακταιωρό. 

«Εχει κληθεί ο Τούρκος πρέσβης για εξηγήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών και ενημερώνονται όπως είναι η πάγια τακτική μας όλοι οι εταίροι μας στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. 

Σχετικά με τις δηλώσεις Ερντογάν στην κοινοβουλευτική του ομάδα στις οποίες παρομοίασε τις εικόνες στα ελληνοτουρκικά σύνορα με «αυτά που έκαναν οι Ναζί» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος προσπαθεί να δυναμιτίσει το κλίμα διαδίδοντας fake news αλλά η καλύτερη απάντηση είναι αυτή που έδωσε το Ισραηλιτικό Συμβούλιο που επεσήμανε πως ουδεμία σχέση υπάρχει αλλά και πως δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται τέτοιοι παραλληλισμοί για επικοινωνιακούς λόγους.

Σε ανακοίνωση του το ελληνικό υπουργέιο εξωτερικών επεισημαίνει: «Δεν εκπλήσσουν οι απαράδεκτες και καταδικαστέες σημερινές θλιβερές δηλώσεις και ενέργειες της Τουρκίας. Αποτελούν συνέχεια μιας κλιμακούμενης πρακτικής που την θέτει εκτός όχι μόνον των ευρωπαϊκών ορίων, αλλά και κάθε ευρωπαϊκής λογικής. Ορίων και λογικής που η Ελλάδα θα συνεχίσει με συνέπεια να υπερασπίζεται με όλα τα διαθέσιμα μέσα.»

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

POS: Ραγδαία αύξηση των συναλλαγών με κάρτες,

Κατά μέσο όρο ο Έλληνας έκανε το 2023 107 συναλλαγές με την κάρτα του έναντι …