Κορονοϊός, τα καλά νέα: Δεν μεταδίδεται στο έμβρυο- Πιο επικίνδυνη η γρίπη για τις εγκύους - Ειδήσεις

Ανήκουν οι έγκυοι στις ομάδες υψηλού κινδύνου; Αν νοσήσουν, διαπερνάει ο κορονοϊός τον πλακούντα; Σε αυτές και σε άλλες κρίσιμες ερωτήσεις μας απάντησε μια γυναικολόγος-μαιευτήρας που γνωρίζει από πρώτο χέρι όλες τις τελευταίες ιατρικές εξελίξεις με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα, γύρω από το θέμα κορονοϊού κι εγκυμοσύνης.

«Με βάση τα 185 επιβεβαιωμένα κρούσματα εγκύων γυναικών, κατά βάση στην Κίνα, προκύπτουν μερικά πρώτα αισιόδοξα συμπεράσματα» λέει στο News4Health η γυναικολόγος -μαιευτήρας, MD, MDA Ιωάννα Τσιαούση και προσθέτει: «στην ουσία, έχουμε μια πρώτη γραμμή κατευθύνσεων από το Βασιλικό Κολέγιο Μαιευτήρων Γυναικολόγων της Μ. Βρετανίας αλλά κι από τα reports του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας».

Σύμφωνα με την ίδια, τα βασικά συμπεράσματα που έχουν προκύψει είναι τα εξής:

- Ο κίνδυνος μετάδοσης στην έγκυο είναι ίδιος με αυτόν στον γενικό πληθυσμό.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο news4health.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Και επίσημα άδεια ειδικού σκοπού σε εργαζόμενους γονείς - Πώς θα χορηγηθεί

Κλειστά σχολεία και μετά τις 14 ημέρες εάν χρειαστεί - Τι θα γίνει με τις Πανελλήνιες


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Fed: Άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια στις ΗΠΑ

Όσον αφορά σε μία πιθανή μείωση των επιτοκίων, προς το παρόν έχει «παγώσει», καθώς εξαρτώνται …