Eurogroup: Μεγάλο πακέτο στήριξης προανήγγειλε ο Σεντένο

Ευελιξία χωρίς όρια στους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών και ένα πολύ μεγάλο πακέτο μέτρων τόνωσης της ευρωπαϊκής οικονομίας λόγω κορωνοϊού προανήγγειλε με δηλώσεις του στους Financial Times ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο. 

Αυτή είναι μια ταχύτατα εξελισσόμενη κατάσταση που χρειάζεται γρήγορη δράση και δεν μπορούμε να σταματήσουμε από τους κανόνες, τόνισε ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα.

«Αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι ακόμα μια υγειονομική κρίση και φυσικά θα ήταν απόλυτα ανεύθυνο από την πλευρά μας, και στην πραγματικότητα απροσεξία, να αφήσουμε την κατάσταση να εξελιχθεί σε κρίση εμπιστοσύνης και οικονομική κρίση λόγω μη αντίδρασης. Αυτό απαιτεί ισχυρές πολιτικές αντιδράσεις τόσο από τους υπουργούς Οικονομικών όσο και από τις κεντρικές τράπεζες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Θα πρέπει να ληφθούν μέτρα και σε εθνικό επίπεδο, καθώς «αυτή είναι μια ταχύτατα εξελισσόμενη κατάσταση, που χρειάζεται γρήγορη δράση και δεν μπορούμε να σταματήσουμε από τους κανόνες. Θα έχουμε έναν ευμεγέθη αριθμό σε όρους δημοσιονομικής δράσης, το οποίο συνδέεται με αυξημένη ευελιξία, στην πραγματικότητα, όπως το θέτω, ευελιξία χωρίς όρια, συν τη δράση από την ΕΚΤ και τα χρηματοπιστωτικά εργαλεία που θα συμπληρώσουν το οικονομικό πακέτο».
 


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση να δώσει άμεσα εξηγήσεις σχετικά με τη διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών

"Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει …