Σεντένο: Η Ελλάδα μπορεί να κάνει πλήρη χρήση της ευελιξίας των δημοσιονομικών κανόνων

Η Ελλάδα θα μπορέσει να κάνει πλήρη χρήση της ευελιξίας των δημοσιονομικών κανόνων για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του κορωνοϊού, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασής του που έγινε με τηλεδιάσκεψη.

Ο κ. Σεντένο είπε ότι συζητήθηκε σύντομα η πέμπτη έκθεση μεταμνημονιακής εποπτείας της Ελλάδας. «Καλωσορίσαμε», είπε, «την καλή πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Η Ελλάδα κατάφερε να έχει καλύτερη επίδοση σε σχέση με τους δημοσιονομικούς στόχους για πέμπτο συνεχόμενο έτος, επιτυγχάνοντας πρωτογενές πλεόνασμα 4% του ΑΕΠ το 2019».

Όλοι συμφωνήσαμε, πρόσθεσε ο πρόεδρος του Eurogroup, ότι η Ελλάδα θα μπορεί να κάνει πλήρη χρήση της ευελιξίας των δημοσιονομικών κανόνων για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του κορωνοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δένδιας: Επισκέφθηκε φυλάκια στο Καστελλόριζο

Ο υπουργός αντάλλαξε ευχές με τα στελέχη και τους οπλίτες και τους ευχαρίστησε για την …