Στα ύψη η ανεργία. Κοροϊδία τα κυβερνητικά μέτρα

Μέσα στον Μάρτιο εκτινάχθηκαν σε πρωτοφανή ύψη οι απολύσεις και κατ’ επέκταση η ανεργία.

Ακόμα και το υπουργείο Εργασίας ομολόγησε ότι το πρώτο δεκαπενθήμερο έγιναν 41000 απολύσεις και στην πραγματικότητα ήταν πολύ παραπάνω.

Η κυβέρνηση βλέπει ως θεατής την τραγική εξέλιξη που αντιπροσωπεύει έναν κοινωνικό ιό και στην ουσία έναν κοινωνικό κοροναϊό.

Το μόνο μέτρο που εξήγγειλε η κυβέρνηση είναι ότι παγώνουν οι απολύσεις σε όσες επιχειρήσεις κάνουν χρήση των ευνοϊκών μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση, όμως, δεν είπε τίποτα αν οι ίδιες αυτές επιχειρήσεις μετατρέψουν τις ήδη υπάρχουσες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης σε ελαστικές και για παράδειγμα σε θέσεις μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής εργασίας κ.λ.π κ.λ.π.

Και το κυριότερο η κυβέρνηση δεν εξήγγειλε καμία υποχρέωση για τις επιχειρήσεις που δεν εντάσσονται στα κυβερνητικά μέτρα, όσον αφορά τις θέσεις εργασίας.

Το συμπέρασμα είναι σαφές: Αυτές οι επιχειρήσεις, που είναι και οι περισσότερες, θα μπορούν να πραγματοποιούν χωρίς περιορισμούς ομαδικές απολύσεις, πολύ περισσότερο που θα μπορούν να επικαλούνται βάσιμα ή όχι τη συρρίκνωση των δραστηριοτήτων τους λόγω οικονομικής ύφεσης.

Η ανεργία χτυπάει, πλέον, ως ακόμα μεγαλύτερος εφιάλτης, την πόρτα της ελληνικής κοινωνίας και ιδιαίτερα τους πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας και τους νέους.

Αυτήν την ώρα, αντί η κυβέρνηση να περιμένει το μοιραίο, προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί ή να περιορίζεται σε ημίμετρα, οφείλει να προχωρήσει, όπως η Iskra έχει προτείνει, σε ένα μεγάλο έκτακτο εθνικό σχέδιο σωτηρίας, το οποίο δεν μπορεί να είναι κατώτερο σε μέγεθος από το 20% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος.

 

Β.Ζ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Συνέντευξη Ερντογάν στην Καθημερινή πριν τη συνάντηση με Μητσοτάκη

«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διασφαλίσουμε ότι η ειρήνη και …