Κορονοϊός: Οδηγίες για όσους μένουν στο σπίτι με ασθενή

Συμβουλές για όσους μένουν στο σπίτι και στη συντριπτική πλειοψηφία θα περάσουν τη νόσο του κορονοϊού ελαφρά, από τον Σωτήρη Τσιόδρα. Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τις συνθήκες διαμονής, τους κανόνες καθαριότητας και το χρόνο απομόνωσης.

Βασική οδηγία είναι η διαρκής παρακολούθηση της υγείας, σε συνεργασία με το γιατρό. Αυτό τόνισε ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας, εξηγώντας τι πρέπει να προσέχουν όσοι είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό και εμφανίζουν συμπτώματα κορονοϊού. «Χρειάζεται τακτική και καθημερινή, κατά προτίμηση, επικοινωνία με επαγγελματία υγείας», εξήγησε.

Ακόμη τόνισε τη σημασία ενός καλά αεριζόμενου δωματίου, το οποίο ιδανικά θα χρησιμοποιείται μόνο από τον ασθενή.

Συνέστησε να υπάρχει περιορισμός των ατόμων που φροντίζουν τον ασθενή στο σπίτι, όπως και για τους ηλικιωμένους, στους οποίους έκανε ειδική αναφορά. Ιδανικά θα πρέπει ο φροντιστής να είναι ένα άτομο που δεν ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Δεν επιτρέπονται επισκέψεις.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο news4health.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΟΠΕΚΑ: Αυξημένο επίδομα σε 59.000 μητέρες – Τη Μεγάλη Τρίτη η καταβολή

Οι 58.912 γυναίκες που γέννησαν εντός του 2023 και έχουν λάβει ήδη το πλήρες ποσό …