Εργοδοτικό χαράτσι: Ζητούν από εργαζόμενους μέρος της έκτακτης ενίσχυσης

Σύμφωνα με καταγγελίες που φθάνουν σωρηδόν στα Σωματεία, εργοδότες ζητούν από τους εργαζόμενους μέρος του έκτακτου οικονομικού επιδόματος των 800 ευρώ:

  • άλλοι εκβιαστικά ζητούν από τους εργαζομένους 100 ευρώ για να υποβάλλουν τα στοιχεία τους στο «Εργάνη»

  • κι άλλοι ειδοποιούν τηλεφωνικά ή με SMS τους εργαζόμενους ότι θα πρέπει να δώσουν μέρος από τα 800 ευρώ που δικαιούνται, επειδή απασχολούνται σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό.

Η ΕΡΤ, μάλιστα, σε ρεπορτάζ της, έκανε συγκεκριμένη αναφορά σε 7 επιχειρήσεις στην Πάτρα (5 επιχειρήσεις εστίασης και 2 εμπορίου), που ζήτησαν από τους εργαζόμενους μερίδιο από την αποζημίωση ειδικού σκοπού.

«Είναι μια απαράδεκτη πρακτική που συνιστά ποινικό αδίκημα. Θα πρέπει ο εργαζόμενος να συνεννοηθεί με την αστυνομία και να γίνει επ’ αυτοφώρω σύλληψη», είπε στην ΕΡΤ ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βουλή: Οκτάωρη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, για το ν/σ με το νέο δικαστικό χάρτη

Στη συνεδρίαση, παρόντες ήταν 20 αρμόδιοι εξωκοινοβουολευτικοί φορείς, οι οποίοι είχαν κληθεί για να εκφράσουν …