ΚΕΔΕ: Πρόταση για κατάθεση του 50% των μισθών των δημάρχων κατά του κορονοϊού

Σε ανακοίνωσή του, τονίζει, ότι αυτήν την πρόταση του θα θέσει στο ΔΣ της ΚΕΔΕ, που θα συνεδριάσει μεθαύριο, Τετάρτη.

«Η κίνηση μας, τονίζει, είναι καθαρά συμβολική, αφού όλοι γνωρίζουν πως οι αμοιβές των αιρετών της Αυτοδιοίκησης, είναι σημαντικά χαμηλότερες από αυτούς που απολαμβάνουν οι θεσμικοί εκπρόσωποι άλλων βαθμίδων του πολιτικού μας συστήματος.

Όμως αυτή που είναι ουσιαστική, είναι η δέσμευσή μας πως σε αυτήν την υγειονομική κρίση, κανένας πολίτης δεν θα είναι μόνος».

Εξάλλου, νωρίτερα ο δήμαρχος Αθηναίων, έκανε γνωστό ότι προσφέρει το 50% του μισθού του γι' αυτόν τον σκοπό.

«Είναι το λιγότερο που μπορώ να προσφέρω» τονίζει , υπογραμμίζοντας ότι «το μέγιστο είναι να είμαστε όλοι εδώ, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, όσες και όποιες έχει ο καθένας, και στο τέλος να νικήσουμε. Όλοι. Γιατί αυτή η πληγή δεν είναι δική του, δική της ή δική τους. Είναι δική μας».

Ο δήμαρχος Αθηναίων, με αυτό τον τρόπο, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα Μητσοτάκη, το οποίο ήταν το εξής:

«Όπως η κυβέρνηση πρώτη κινητοποιήθηκε με τολμηρά μέτρα κατά της πανδημίας, έτσι και ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας πρέπει να σταθεί στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης.

Σε μία συμβολική πρωτοβουλία, λοιπόν, καλώ όλους τους βουλευτές της Ν.Δ όπως και τους υπουργούς και υφυπουργούς να καταθέσουν για τους επόμενους δύο μήνες το 50% του μισθού τους στη μάχη εναντίον του Κορονοϊού. Τα ποσά αυτά θα κατευθυνθούν στον ειδικό λογαριασμό για τον Covid-19.

Απέναντι στην υγειονομική απειλή όλοι είμαστε ίσοι. Όμως στη μάχη απέναντί της, ο καθένας οφείλει να προσφέρει ανάλογα με τις δυνάμεις του. Είμαι σίγουρος ότι την επιλογή αυτή θα ακολουθήσουν και τα άλλα κόμματα».


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Για ακόμα μία φορά, ο κ. Μητσοτάκης επέδειξε τη γνωστή «αλαζονεία του 41%»

"Η αλαζονεία, από την άλλη, δεν μπορεί να κρύψει τη συνειδητοποίηση της διαρκούς φθοράς της …