Κορονοϊός: Τέσσερις ακόμα νεκροί μέσα σε λίγες ώρες - 63 συνολικά

Πρόκειται για  άνδρα 41 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν με υποκείμενο νόσημα στην αιματολογικη του Ρίο, για άλλο λόγο και αφού παρουσίασε συμπτώματα, τον μετέφεραν στη μονάδα Covid.

Εκεί, του έκαναν τεστ το οποίο βγήκε θετικό στον κορονοϊό. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και κατέληξε, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, θετικη φέρεται να είναι και η σύζυγος τους.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέβηκε σε 63.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής κατέληξαν ένας 68χρονος στο Αττικόν και δύο γυναίκες στην Κοζάνη και την Πτολεμαϊδα. Πρόκειται για τρεις νεκρούς μόλις σε λίγες ώρες από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, οι οποίοι λίγο αργότερα έγιναν τέσσερις, όπως προαναφέρθηκε.

Νωρίτερα, το απόγευμα της Παρασκευής 3/4, ο Σ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχονται στα 1613, από τα οποία τα 335 σχετίζονται με ταξιδιώτες και 563 με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών φθάνει τους 92, από τους οποίους 23 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 66 έτη. Το 70% από αυτούς είχαν υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι.

Οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους είχαν μέσο όρο ηλικίας τα 71 έτη. Οι 11 ασθενείς που βγήκαν από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είχαν μέσο όρο ηλικίας τα 66 έτη και αρκετοί υποκείμενα νοσήματα. Στο σημείο αυτό ο κ. Τσιόδρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο προσωπικό του ΕΚΑΒ αλλά και το κέντρο επιχειρήσεων του Κέντρου για τις αδιάκοπες προσπάθειές τους 24 ώρες το 24ωρο στη μάχη για τον κορονοϊό.

Με θερμά λόγια αναφέρθηκε και στους γιατρούς των ΜΕΘ, οι οποίοι όπως είπε προσφέρουν υψηλής ποιότητας φροντίδα στους ασθενείς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ των νοσοκομείων αναφοράς.

«Εξακολουθούμε να βλέπουμε και τα δύσκολα περιστατικά, να γίνονται καλά και να επιστρέφουν σπίτι τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας και πρόσθεσε ότι «όσο η επιδημία μένει σε βραδεία πορεία θα τους δίνουμε χώρο να κάνουν καλά τη δουλειά τους».

Διαβάστε επίσης:

Kορονοϊός: Σε πέντε ξενοδοχεία της Αττικής μεταφέρονται 230 επιβαίνοντες από το «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Σκίτσο του Κώστα Κουφογιώργου: Δυσκολίες μετακίνησης χρημάτων μεταξύ Βορρά - Νότου

Να φοράμε ή όχι μάσκες; Αυτή είναι η νέα σύσταση από ΠΟΥ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Επιστολή Χαρίτση στον Μητσοτάκη για ΛΑΡΚΟ

«Η ιδιωτικοποίηση μιας τέτοιας βαριάς βιομηχανίας, με ιδιαίτερη στρατηγική σημασία για την ελληνική οικονομία, με …