Κοινή επιστολή Τασούλα και 8 ομολόγων του προς την Ε.Ε. για αλληλεγγύη στην πανδημία

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Την επίδειξη πραγματικής ευρωπαϊκής αλληλεγγύης απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊου, ζητούν με κοινή επιστολή τους προς τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα Κοινοβούλια των 9 χωρών – μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα – οι ηγέτες των οποίων ζητούν την έκδοση ευρω-ομολόγου.

Με επιστολή που θα αποστείλουν εντός της ημέρας προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ο Πρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου, Κώστας Τασούλας και οι ομόλογοί του στην Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Γαλλία, τη Σλοβενία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο, και την Ιρλανδία, θα υποστηρίζουν την πρωτοβουλία των αντίστοιχων ηγετών, ζητώντας από την Ευρωπαϊκή Ένωση να απαντήσει γρήγορα στις ανάγκες των πολιτών της, κινητοποιώντας πόρους για την πρωτοφανή υγειονομική κρίση του κορωνοϊου, η οποία όπως θα επισημαίνεται υπονομεύει τις δημοκρατίες της ηπείρου και απαιτεί πνεύμα αλληλεγγύης που αποτελεί το θεμέλιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Η κοινή επιστολή θα απευθύνεται προς την Πρόεδρο της Κομισιόν, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την Κροατική Προεδρία.

«Έχουμε την υποχρέωση να αποδείξουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και όλα τα κράτη μέλη της, είναι αποφασισμένα να δώσουν μια συγκεκριμένη και ταχεία ανταπόκριση στις προσδοκίες και τις ανάγκες των λαών μας, σε συνθήκες που υπονομεύουν την ίδια τη σταθερότητα των δημοκρατιών μας», θα αναφέρεται κατά πληροφορίες στην επίμαχη επιστολή, ενώ θα ζητείται και η ενίσχυση της ευρωπαϊκής βιομηχανικής κυριαρχίας για την παραγωγή των βασικών αγαθών και υλικών στον τομέα της δημόσιας υγείας.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ρεύμα: Σταθεροποίηση των τιμολογίων αναμένεται τον Μάιο

Σύμμαχος των καταναλωτών είναι κατά κύριο λόγο οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η συμμετοχή των οποίων …