Πάνω από 30 νεκροί από ανεμοστρόβιλους στις ΗΠΑ

Τουλάχιστον 32 θύματα και σοβαρά προβλήματα άφησαν πίσω τους ανεμοστρόβιλοι στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ, ενώ διακόπηκε η ηλεκτροδότηση σε περισσότερο από 1,3 εκατομμύριο σπίτια και επιχειρήσεις που παραμένουν χωρίς ρεύμα εν μέσω της πανδημίας.

Εικόνες καταστροφής με κατεστραμμένα σπίτια, αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα και ξεριζωμένα δέντρα σε περιοχές από το Τέξας ως τη Νότια Καρολίνα. Στην Αλαμπάμα, οι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε κοινοτικά καταφύγια με προστατευτικές μάσκες για να προφυλαχτούν από τον νέο κορονοϊό. 

Ap photo

«Υπάρχουν τουλάχιστον 11 επιβεβαιωμένοι νεκροί και πολλές υλικές ζημιές σε όλη την πολιτεία», ανακοίνωσε χθες Δευτέρα η υπηρεσία διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων του Μισισιπή.

Εννέα ακόμη θύματα καταγράφηκαν στη Νότια Καρολίνα, επτά στη Τζόρτζια, τρεις στο Τενεσί, ένας στο Άρκανσο και ένα στη Βόρεια Καρολίνα, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ap photo

Ο Ντόναλντ Τραμπ, πριν ξεκινήσει την καθημερινή του συνέντευξη Τύπου από τον Λευκό Οίκο για τον Covid-19, έστειλε τα «ειλικρινή του συλλυπητήρια» στις οικογένειες των θυμάτων. 

«Η κυβέρνησή μου θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να βοηθήσει τις κοινότητες αυτές να ανασυνταχθούν», υποστήριξε κάνοντας λόγο για «φρικτούς και καταστροφικούς ανεμοστρόβιλους».

Ap photo

Στις πολιτείες Μισισιπή και Λουιζιάνα κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η απόφαση ελήφθη «για να προστατευθεί η υγεία και η ασφάλεια των κατοίκων», σημείωσε ο κυβερνήτης του Μισισιπή Τέιτ Ριβς, ο οποίος διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι «δεν είναι μόνοι». 

«Κινητοποιούμε όλους τους διαθέσιμους πόρους για να προστατεύσουμε τους δικούς μας και τις περιουσίες τους», πρόσθεσε σε μήνυμα του στο Twitter.

Ap photo

Η μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ είχε εκδώσει την ύψιστη προειδοποίηση για ανεμοστρόβιλους, εκτιμώντας ότι οι άνεμοι θα πνέουν με ταχύτητα έως και 235 χιλιόμετρα την ώρα.  

«Οι ζημιές είναι καταστροφικές και πρόκειται για μια καλή υπενθύμιση προς όλους ότι πρέπει να προσέχουν τα μετεωρολογικά δελτία», έγραψε στο Twitter από την πλευρά του ο Μπεν Έντουαρντς, ο κυβερνήτης της Λουιζιάνας.

Ap photo


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Επιστολή Χαρίτση στον Μητσοτάκη για ΛΑΡΚΟ

«Η ιδιωτικοποίηση μιας τέτοιας βαριάς βιομηχανίας, με ιδιαίτερη στρατηγική σημασία για την ελληνική οικονομία, με …