Διαμαρτυρία στο Βερολίνο για τις συνθήκες στα νησιά 

ΕΦ.ΣΥΝ.

Δράσεις διαμαρτυρίας έγιναν το Σαββατοκύριακο σε πόλεις της Γερμανίας ενάντια στην εγκληματική πολιτική της Ελλάδας να κρατά εγκλωβισμένους τους πρόσφυγες στις απελπιστικές συνθήκες των υπερσυνωστισμένων Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών, απροστάτευτους από την πανδημία του κορονοϊού και μάλιστα εκτεθειμένους σε κίνδυνο.

Οι δράσεις διαμαρτυρίας έγιναν από μέλη συνελεύσεων βάσης, εξοπλισμένα με μάσκες και γάντια, σε πάρκα και πλατείες, για τρίτο συνεχές Σαββατοκύριακο, και υποστηρίχτηκαν με χειροκροτήματα και πανό από παρακείμενα μπαλκόνια με στόχο να σπάσει στην πράξη η απαγόρευση πολιτικών εκδηλώσεων με πρόσχημα τον κορονοϊό, τη στιγμή που στο Βερολίνο δεν έχει επιβληθεί καραντίνα, αλλά μόνο υποχρέωση να τηρούνται αποστάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ακτιβιστές που συμμετέχουν στην πολιτική κινητοποίηση, οι δράσεις αντιμετωπίστηκαν με καταστολή εκ μέρους της γερμανικής αστυνομίας, που διέλυσε βίαια τη διαμαρτυρία και προχώρησε σε 16 προσαγωγές με παράλληλη απαγόρευση παρουσίας στον χώρο για 24 ώρες, που εξελίχθηκαν σε μηνύσεις εκ μέρους της Εισαγγελίας.

Μεταξύ των προσαχθέντων βρίσκονται και 4 ακτιβιστές ελληνικής καταγωγής.

Την ίδια ώρα, τα πάρκα και οι πλατείες ήταν κατάμεστα από κόσμο που απολάμβανε τον ήλιο, χωρίς καμία ενόχληση από την αστυνομία. 


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βουλή: Οκτάωρη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, για το ν/σ με το νέο δικαστικό χάρτη

Στη συνεδρίαση, παρόντες ήταν 20 αρμόδιοι εξωκοινοβουολευτικοί φορείς, οι οποίοι είχαν κληθεί για να εκφράσουν …