Κόσμος στις εκκλησίες - Ουρές στα σούπερ μάρκετ

Ουρά σε σούπερ μάρκετ στη Νέα Σμύρνη

EUROKINISSI

Διαφορετική αντίληψη για τα απαγορευτικά μέτρα επέδειξαν αρκετοί πιστοί σπάζοντας τα περιοριστικά μέτρα. Αυξημένη παρουσία καταναλωτών σε σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές.

Με τα μέτρα της αστυνομίας να επικεντρώνονται στις εθνικές οδούς, αρκετοί ήταν αυτοί που δεν πειθάρχησαν στις προτροπές των αρχών και της Ιεράς Συνόδου και επέλεξαν να βγουν από το σπίτι του για να πάνε στις εκκλησίες.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση στον ναό του Αγίου Θωμά στους Αμπελόκηπους. Η εκκλησία άνοιξε για μικρό χρονικό διάστημα ώστε να προσέλθουν πιστοί και να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο.

Αρχικά σχηματίστηκε ουρά στο προαύλιο της εκκλησίας και λίγο αργότερα οι συγκεντρωμένοι μπήκαν στο εσωτερικό του ναού μετά την Αποκαθήλωση. Στο βίντεο που δημοσίευσε η ιστοσελίδα sputnik καταγράφονται πιστοί να τηρούν μεν τις αποστάσεις, να παραβιάζουν δε (μαζί με το προσωπικό του ναού) τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί για τις εκκλησίες λόγω κορονοϊού.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα το περιστατικό κράτησε για λίγη ώρα και στη συνέχεια οι δύο νεωκόροι έκλεισαν την πόρτα του ναού.

Λαμία 

Στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας στη Λαμία αφού ολοκληρώθηκε η κεκλεισμένων των θυρών τελετή της αποκαθήλωσης του Εσταυρωμένου περίπου 20 πιστοί μπήκαν στο ναό αγνοώντας τις εκκλήσεις να μείνουν απ’ έξω. Σύμφωνα με το lamiareport.gr, στο σημείο κλήθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις, που απομάκρυναν τους πιστούς και ξαναέκλεισαν την πόρτα, χωρίς να πάρει μεγαλύτερη έκταση το επεισόδιο.

Βόλος

Ακόμη ένα περιστατικό αναφέρθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου στον Βόλο όπου λιγοστοί πιστοί αψήφησαν τους περιορισμούς των αρχών και πέρασαν το κατώφλι της εκκλησίας. Σύμφωνα με το e-thessalia.gr, περίοικοι αντιλήφθηκαν την είσοδο πιστών στην εκκλησία και ειδοποίησαν την αστυνομία που μετέβη στον Ναό. 

Θεσσαλονίκη

Στον προαύλιο χώρο εκκλησιών στη Θεσσαλονίκη, μαζεύτηκαν πιστοί χωρίς όμως να καταγραφεί είσοδος στους ναούς. Σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικοί έσπευσαν προκειμένου να ενημερώσουν τους δυγκεντρωμένους για τα μέτρα που λαμβάνονται αναφορικά με τις λειτουργίες των εκκλησιών.

Σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές

EUROKINISSI

Στο μεταξύ το σημερινό (Μ. Παρασκευή) ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ προκάλεσε ουρές με τον κόσμο να σπεύδει στα καταστήματα από τις 13:00 με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά να δημιουργηθούν ουρές. Προκειμένου να διευκολυνθούν οι καταναλωτές η κυβέρνηση αποφάσισε παράταση λειτουργίας των σούπερ μάρκετ.

Συνωστισμός παρατηρήθηκε και σε λαϊκές αγορές. Πολλοί καταναλωτές έσπευσαν για τα ψώνια με αποτέλεσμα να μην τηρούνται τα μέτρα προστασίας και να χρειαστεί η παρέμβαση της αστυνομίας.



Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Η απάντηση του Βελόπουλου στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Ο πρόεδρος της Ελληνικής λύσης εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «η δήλωση του Αρχιεπισκόπου …