Αύξηση θανάτων στη Βρετανία, με φόντο την επικοινωνία Τζόνσον - Τραμπ

Στους 778 ανήλθε ο αριθμός των νέων θανάτων στα νοσοκομεία της Βρετανίας, όπως ανακοίνωσαν σήμερα (Τρίτη) οι υγειονομικές αρχές της χώρας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του βρετανικού συστήματος δημόσιας υγείας, η αύξηση αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες ημερήσιες εδώ και περίπου δύο εβδομάδες. 

Σημειώνεται ότι οι νέοι θάνατοι που ανακοινώθηκαν χθες, ήταν 449.

Επίσης, 24 από τους 778 ασθενείς που εξέπνευσαν σήμερα (ηλικίας μεταξύ 49 και 91 ετών) δεν έπασχαν από κάποιο γνωστό υποκείμενο νόσημα. Έτσι, ο αριθμός των θυμάτων στα βρετανικά νοσοκομεία ανήλθε σε 15.607. Πλέον, αναμένεται ο συνολικός αριθμός των θυμάτων στη χώρα. 

Η αύξηση των θανάτων επιβεβαιώνει την άρνηση των βρετανικών αρχών να προχωρήσουν σε άρση των περιοριστικών μέτρων.

Επικοινωνία Τζόνσον με τη βασίλισσα και τον Τραμπ

Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον –ο οποίος αναρρώνει από τον κορονοϊό– θα επικοινωνήσει σήμερα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τζόνσον θα ευχαριστήσει τον Τραμπ για τις ευχές του σχετικά με το θέμα της υγείας, ενώ αναμένεται να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και να θέσει το ζήτημα της συμβολής των G7 στην καταπολέμηση της πανδημίας. 

Από παλαιότερη συνάντηση των Ντόναλντ Τραμπ και Μπόρις Τζόνσον

AP Photo/Francisco Seco

Επίσης, ο Τζόνσον αναμένεται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τη βασίλισσα της Βρετανίας, εντός της εβδομάδας. 

Σήμερα, ο Τζόνσον μίλησε στο τηλέφωνο με υπουργούς της κυβέρνησης, προκειμένου να ενημερωθεί για όσα έγιναν στο προηγούμενο διάστημα, τη στιγμή που η πανδημία φαίνεται να βρίσκεται σε έξαρση στη χώρα του. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της κυβέρνησης, πάντως, ο πρωθυπουργός συνεχίζει την ανάρρωσή του και δεν ασκεί τα κυβερνητικά του καθήκοντα.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μάντζος στον ΣΚΑΪ 100.3: Άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Πώς σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τη λειτουργία της Μονής της Χώρας ως τζαμί και …