Λοιμώχθηκε... ο Βρούτσης αλλά δεν εκδιώχθηκε

Γιάννης Βρούτσης

EUROKINISSI

ΕΦ.ΣΥΝ.

Χωρίς την τηλεκατάρτιση-μαϊμού το επίδομα στους 160.000 επιστήμονες ● Το ισχυρότερο πλήγμα στην αξιοπιστία της δέχθηκε η κυβέρνηση για τα σκανδαλώδη vouchers ● Καταλυτικές οι αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.» για τις σχέσεις με τις «πλατφόρμες των κολλητών»

«Στο περιεχόμενο κατάρτισης, το οποίο σε πολλά σημεία δεν ήταν αυτό που αντιστοιχεί σε ένα τέτοιο πρόγραμμα», και όχι στην κατακραυγή για τη σκανδαλώδη και αδιαφανή ανάθεση της τηλεκατάρτισης των επιστημόνων σε 7 πλατφόρμες απέδωσε ο υπουργός Εργασίας την κατάργηση του περιβόητου προγράμματος. Κατάργηση την οποία επέβαλε ο πρωθυπουργός, μετά και την «οικουμενική» αποκήρυξη του προγράμματος που κατασκεύασε το δίδυμο Βρούτση-Στρατινάκη για να πάρουν, σε δύο δόσεις, 600 ευρώ οι 160.000 επιστήμονες που επλήγησαν από την πανδημία.

Ο κ. Βρούτσης, αποφεύγοντας να αναλάβει την πολιτική ευθύνη, περιορίστηκε με τη χθεσινή του ανακοίνωση να αποδώσει την κατάργηση ενός προγράμματος που θα στοίχιζε 190 εκατομμύρια ευρώ σε «τυχόν αστοχίες οι οποίες, όπως έγινε και σε άλλες περιπτώσεις, εντοπίζονται και διορθώνονται». Με την ανακοίνωση που εξαναγκάστηκε να εκδώσει, επιχείρησε και πάλι να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αποφεύγοντας έστω και την παραμικρή αναφορά στην ουσία των καταγγελιών, που δεν αφορούσαν μόνο το περιεχόμενο αλλά και τη μεθόδευση επιλογής των παρόχων της τηλεκατάρτισης, όπως αποκάλυψε η «Εφ.Συν.» δημοσιοποιώντας και σχετικό οπτικό υλικό στο χθεσινό της φύλλο, ένα εικοσιτετράωρο μετά την καταγγελία του προγράμματος και από την ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα, 23 Απριλίου 2020. 

  • Η κυβέρνηση καταρτίστηκε
  • «Oμολογία αποτυχίας και ενοχής»
  • Δριμύ κατηγορώ από την αντιπολίτευση στη Βουλή
  • ΚΕΚ με παρελθόν... αξιοπιστίας έχει ο κ. Μανωλίτσης

Τα δημοσιεύματα της «Εφ.Συν.»

«Κολλητοί» οι καλεσμένοι στο πάρτι των «χρυσών» vouchers

Το colpo grosso της τηλεκατάρτισης

Το «Σκοιλ Ελικικού» «σταύρωσε» την κυβέρνηση

 


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δένδιας: Επισκέφθηκε φυλάκια στο Καστελλόριζο

Ο υπουργός αντάλλαξε ευχές με τα στελέχη και τους οπλίτες και τους ευχαρίστησε για την …