Ξεπέρασε η Ρωσία την Κίνα σε αριθμό κρουσμάτων

«Μείνετε σπίτι, είναι το πιο ασφαλές» λέει το μήνυμα στην αφίσα σε δρόμο της Μόσχας

AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Ξεπέρασε η Ρωσία την Κίνα σε αριθμό κρουσμάτων/ «Κανείς δεν μπορεί να πει πότε θα αρθούν τα μέτρα», λέει το Κρεμλίνο/ «Άφαντος» ο Πούτιν/ «Δεν κρύβεται σε καταφύγιο» διαβεβαιώνει ο εκπρόσωπος του./ Περισσότερα από 2.000 κρούσματα στις ένοπλες δυνάμεις 9.000.

Έχοντας καταγράψει 6.198 κρούσματα μέσα στο τελευταίο 24ωρο, η Ρωσία έχει ξεπεράσει πλέον την Κίνα φθάνοντας τα 87.147 περιστατικά. Από τα νέα κρούσματα τα μισά έχουν αναφερθεί στη Μόσχα. όσο για τον αριθμό των θυμάτων αγγίζει τους 800.

Σήμερα το υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι τα κρούσματα στις ένοπλες δυνάμεις και το πολιτικό του προσωπικό είναι 2.090, εν μέσω πληροφοριών και φημών που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες ότι υπάρχουν εστίες μόλυνσης στις στρατιωτικές ακαδημίες, μεταξύ αυτών και στους στρατιώτες, οι οποίοι πήραν μέρος στις πρόβες που έγιναν στη Μόσχα για τις παρελάσεις της 9ης Μαΐου. Αρκετές χιλιάδες από αυτούς τους στρατιώτες μπήκαν σε καραντίνα στις αρχές Απριλίου όταν η Ρωσία επισήμως ανέφερε μόνο 6.000 κρούσματα στη χώρα.

Έκτοτε η παρέλαση που σηματοδοτεί το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη και στην οποία συνήθως συμμετέχουν περίπου 13.000 στρατιώτες έχει αναβληθεί με εντολή του Βλαντιμίρ Πούτιν. Ωστόσο το υπουργείο Άμυνας συνεχίζει τα σχέδια για να υποδεχθεί τη νέα φουρνιά 135.000 στρατιωτών που καλούνται να παρουσιαστούν τον Μάιο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου αύριο ο πρόεδρος της χώρας θα συναντηθεί με τους κυβερνήτες της περιφέρειας για να εξεταστεί η κατάσταση στη Ρωσία, ωστόσο, τόνισε είναι πολύ νωρίς για να γίνουν προβλέψεις για το πότε θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα.

Πού είναι ο Πούτιν

Βλαντίμιρ Πούτιν

ΑP PHOTO / ITAR-TASS / PRESIDENTIAL PRESS SERVICE

Μέσα σε όλα αυτά, πολλοί αναρωτιούνται πού είναι ο Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος έχει φροντίσει να κρατήσει αποστάσεις από την... πανδημία, έχει απευθύνει μόνο 4 διαγγέλματα στους πολίτες και μετά αποσύρθηκε στο εξοχικό του, αφήνοντας τον Δήμαρχο Μόσχας και τον άγνωστο στους περισσότερους και πρόσφατα διορισμένο πρωθυπουργό Μισούστιν, να κρατούν τα ηνία και τις ευθύνες για τη διαχείριση. Εν μέσω καταγγελιών ότι η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από ότι επισήμως γίνεται γνωστό και καθώς όλοι περιμένουν να δουν πόσο βαρύ θα είναι το πλήγμα στην οικονομία της χώρας, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου κλήθηκε σήμερα να απαντήσει στο ερώτημα, που είναι ο πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ λοιπόν ο Πούτιν «δεν κρύβεται σε καταφύγιο περιμένοντας να τελειώσει η πανδημία. Εργάζεται από την κατοικία του έξω από τη Μόσχα και κάνει όλες τις επαφές μέσω τηλεδιάσκεψης. πάντα κυκλοφορούν φλημες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα». Και φυσικά για να τον συναντήσει κάποιος, υπουργοί ή στελέχη τραπεζών, θα πρέπει να κάνει πρώτα το τεστ για τον Covid-19. «Προφανώς είναι αδύνατο να συναντήσει κάποιος τον πρόεδρο χωρίς να έχει κάνει το τεστ», είπε ο Πεσκόφ, συμπληρώνοντας ότι αύριο ο Πούτιν θα συναντηθεί με τους κυβερνήτες της περιφέρειας για να εξεταστεί η κατάσταση στη Ρωσία, ωστόσο, τόνισε είναι πολύ νωρίς για να γίνουν προβλέψεις για το πότε θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Με ζημία 6,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2023 η ρωσική Gazprom

Οι ζημιέ της Gazprom έφτασαν στα 6,84 δισ. δολ.  Ζημιές για πρώτη φορά σε διάστημα …