Το ένα μετά το άλλο καταρρίπτουν τα αρνητικά ρεκόρ οι ΗΠΑ

Photo by Scott Roth/Invision/AP

Ξεπέρασαν την Τρίτη το φράγμα του ενός εκατομμυρίου επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού οι ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, πρόκειται για σχεδόν το 1/3 του συνολικού αριθμού κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί παγκοσμίως.

Οι ΗΠΑ κατέχει, ήδη από τα τέλη Μαρτίου, την αρνητική πρωτιά με τα περισσότερα κρούσματα του ιού. Είχαν φτάσει τα 500.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα πριν από σχεδόν τρεις εβδομάδες, στις 10 Απριλίου. Η χώρα έχει επίσης τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων της Covid-19, με περισσότερους από 57.200 θανάτους να συνδέονται με την ασθένεια.

Το επίκεντρο της αμερικανικής επιδημίας βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, η Πολιτεία καταγράφει μόνη της σχεδόν το 1/3 των δηλωμένων κρουσμάτων σε εθνικό επίπεδο.

Μετά τις ΗΠΑ, η δεύτερη χώρα με τα περισσότερα κρούσματα είναι η Ισπανία, με περισσότερους από 210.000 ασθενείς με τον νέο κορονοϊό και ακολουθούν η Ιταλία και η Γαλλία.

Η Ευρώπη είχε σήμερα συνολικά περισσότερο από 1,4 εκατομμύριο κρούσματα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αιτιολογούν τον μεγάλο αριθμό των μολύνσεων που έχουν ανιχνευθεί, από μια πολιτική ελέγχου που έχει διευρυνθεί πολύ, με περισσότερα από 5,6 εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ να έχουν διενεργηθεί, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

AP Photo/David J. Phillip

Η Αμερική διενήργησε «υπερδιπλάσια διαγνωστικά τεστ από οποιαδήποτε άλλη χώρα», δήλωσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ το βράδυ της Δευτέρας. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων «στις περιοχές της Νέας Υόρκης, της Νέας Ορλεάνης, του Ντιτρόιτ, της Βοστώνης και του Χιούστον μειώνεται και βλέπουμε πολύ λίγα (μέρη) όπου θα παρατηρήσουμε μια νέα εστία» της νόσου, είπε με ικανοποίηση.

Εάν οι ΗΠΑ είναι πράγματι η χώρα που έχει διενεργήσει τα περισσότερα τεστ σε απόλυτη τιμή, αναλογικά με τον πληθυσμό της, περισσότερες από 15 χώρες έχουν καλύτερες επιδόσεις, όσον αφορά τον έλεγχο, κυρίως η Ισλανδία, απόλυτος πρωταθλητής, αλλά και η Ιταλία, η Ισπανία και το Βέλγιο, σύμφωνα με τον ιστότοπο Our World in Data, που συγκεντρώνει δεδομένα από όλο τον κόσμο.

Η Κίνα, απ΄όπου άρχισε η επιδημία τον Δεκέμβριο και η πιο πολυπληθής χώρα στον κόσμο, απαριθμεί επίσημα περίπου 83.000 κρούσματα του Covid-19, αλλά ο αριθμός αυτός είναι σύμφωνα με πολλούς υποτιμημένος σε μεγάλο βαθμό και η Ουάσινγκτον κατηγορεί ανοικτά το Πεκίνο ότι ψεύδεται όσον αφορά τον απολογισμό του.

Σχεδόν άλλοι 5.500 θάνατοι στη Νέα Υόρκη σχετίζονται με τον Covid-19

Η Νέα Υόρκη είχε τουλάχιστον 11.820 επιβεβαιωμένους και 5.395 πιθανούς θανάτους από κορονοϊό, σύμφωνα με τον ιστότοπο της πόλης.

Το Τμήμα Υγείας της Νέας Υόρκης ορίζει τους πιθανούς θανάτους ως άτομα που δεν είχαν βγει θετικοί στον εργαστηριακό έλεγχο για τον Covid-19, αλλά το πιστοποιητικό θανάτου τους αναφέρει ως αιτία τον νέο κορονοϊό ή κάτι αντίστοιχο.  

Κατά την ίδια πηγή, έχουν καταγραφεί 157.713 κρούσματα στην πόλη και περίπου 40.578 άτομα έχουν νοσηλευτεί.
Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων θανάτων στη Νέα Υόρκη, από τον νέο κορονοϊό, μαζί με τους πιθανούς θανάτους από την ίδια αιτία ανέρχεται στους 17.215.

 


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κασσελάκης: Στεφάνι στη μνήμη των 200 κομμουνιστών που εκτελέστηκαν το 1944

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των 200 κομμουνιστών που εκτελέστηκαν την Πρωτομαγιά του …