Έκρυβαν χιλιάδες λαθραία πακέτα τσιγάρα σε φορτηγό με χαλιά

Σε φορτηγό που μετέφερε χαλιά είχε κρύψει χιλιάδες λαθραία πακέτα τσιγάρα ένας 41χρονος τον οποίο συνέλαβαν οι αρχές όπως επίσης και έναν 66χρονο, ενώ αναζητείται ακόμα ένας άνδρας 39 χρονών.

Σύμφωνα με το λιμενικό οι συλλήψεις και ο εντοπισμός των λαθραίων τσιγάρων έγιναν στις 4 Μαΐου μετά από συντονισμένη επιχείρηση στελεχών του Τμήματος Δίωξης Λαθρεμπορίου και Οικονομικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού από κοινού με στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας και με τη συνδρομή στελεχών της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Συγκεκριμένα στελέχη του Λιμενικού από κοινού με στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, κατέλαβαν τον 41χρονο επί της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας και συγκεκριμένα μετά την έξοδο προς Χαλκίδα, να μεταφέρει μέσα σε φορτηγό αυτοκίνητο 42.800 πακέτα τσιγάρα (ήτοι 859.200 τσιγάρα) διαφόρων επωνυμιών, τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης και 600 συσκευασίες καπνού των 50γρ (δηλαδή 30 κιλά καπνού).

Στη συνέχεια σε έρευνα που έγινε σε διώροφη κατοικία που έμεναν ο 66χρονος καθώς και ένας 39χρονος (τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται) στις Αχαρνές Αττικής βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

Επτακόσια εξήντα (760) πακέτα τσιγάρων (δηλαδή 16.450 τσιγάρα) διαφόρων επωνυμιών, τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, 110 συσκευασίες καπνού των 50γρ (δηλαδή  5,5 κιλά καπνού) και 826γρ. χύμα καπνού, φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης μεικτού βάρους 8 γραμμαρίων, μια καραμπίνα, δύο κινητά τηλέφωνα, ένα καταγραφικό μηχάνημα  ηλεκτρονικός εξοπλισμός (ταμπλετ, λαπτοπ κ.ά) ,τετράδια με χειρόγραφες σημειώσεις καθώς και
το χρηματικό ποσό των 27.580 ευρώ.

Το σύνολο των καπνικών προϊόντων που κατασχέθηκαν ανέρχεται σε 43.560 πακέτα λαθραίων καπνικών προϊόντων, δηλαδή 875.650 τσιγάρα και 36.326 γραμμάρια καπνού ενώ οι διαφυγόντες δασμοί σύμφωνα με σχετική έκθεση προσδιορισμού δασμών και φόρων του Τελωνείου Χαλκίδας ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 193.030 ευρώ.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παππάς από Βόλο: Να μην επικρατήσει η αδράνεια μετά την καταστροφή

Την ανάγκη να υπάρξει άμεση οικολογική και οικονομική αποκατάσταση της περιοχής επισήμανε ο πρόεδρος της …