Ξεπέρασαν τις 75.000 τα θύματα του Covid-19 στις ΗΠΑ

Συνεχίζεται η καταστροφική εξέλιξη της πανδημίας στις ΗΠΑ, όπου για άλλο ένα 24ωρο περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι έχασαν τη μάχη με τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς από το βράδυ της Τετάρτης έως το βράδυ της Πέμπτης πέθαναν συνολικά 2.448  άνθρωποι με Covid-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στη χώρα σε πάνω από 75.500.

Η χώρα μετράει άλλωστε τα περισσότερα καταγεγραμμένα κρούσματα παγκοσμίως με πάνω από 1,25 εκατομμύρια, ενώ έχουν διενεργηθεί πάνω από 8,1 εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ. Μόνο το τελευταίο 24ωρο προστέθηκαν άλλα 27.300 περιστατικά.

«Η Αμερική έχει εμπλακεί σε άγρια μάχη με μια φρικτή ασθένεια», είπε χθες ο Ντόναλντ Τραμπ. «Προσευχόμαστε οι επιστήμονες και οι ερευνητές μας να καινοτομήσουν στις θεραπείες, να φτιάξουν θεραπείες και εμβόλια, και να το κάνουν γρήγορα», πρόσθεσε.

Πρώτος θάνατος μετανάστη υπό κράτηση

AP Photo/Elliot Spagat

Χθες η αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομική υπηρεσία που είναι αρμόδια για τη μετανάστευση ανακοίνωσε τον πρώτο θάνατο παράτυπου μετανάστη εξαιτίας της COVID-19, σ’ ένα από τα κέντρα κράτησης αλλοδαπών, τα οποία υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χαρακτηρίζουν «παγίδες θανάτου».

Επρόκειτο για τον 57χρονο Κάρλος Εσκομπάρ-Μεχία, μετανάστη από το Ελ Σαλβαδόρ, ο οποίος είχε μπει παράτυπα στις ΗΠΑ το 1980, ενημέρωσε με ανακοίνωσή της η αστυνομική υπηρεσία για τη μετανάστευση, η ICE.

Συνελήφθη τον Ιανουάριο και κρατείτο στο κέντρο Οτάι Μέσα, στην κομητεία Σαν Ντιέγκο. Ο Κάρλος Εσκομπάρ-Μεχία εισήχθη σε νοσοκομείο την 24η Απριλίου, αφού παρουσίασε συμπτώματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. 

Αυτός είναι ο πρώτος γνωστός θάνατος εξαιτίας της πανδημίας σε κέντρο κράτησης μεταναστών στις ΗΠΑ, στα οποία επισήμως έχουν καταγραφεί 705 κρούσματα μόλυνσης, συμπεριλαμβανομένων 132 μόνο στο Οτάι Μέσα, το οποίο διαχειρίζεται ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας που έχει αναλάβει σύμβαση.

Η τήρηση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης είναι πρακτικά αδύνατη στα κέντρα αυτά, όπου η διαθέσιμη επιφάνεια είναι 110 τετραγωνικά μέτρα ανά 100 κρατούμενους, σύμφωνα με μαρτυρίες μεταναστών που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Στο Οτάι Μέσα κρατείται ο μεγαλύτερος αριθμός ασθενών με COVID-19 από ό,τι σε οποιοδήποτε άλλο κέντρο της αστυνομίας μετανάστευσης στη χώρα», επισήμανε η ACLU, οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Οι μετανάστες που κρατούνται εκεί το έχουν χαρακτηρίσει ‘παγίδα θανάτου’ εξαιτίας της απουσίας μέτρων ατομικής προστασίας για το προσωπικό», συμπλήρωσε η ACLU.
 


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΗΠΑ-Χρηματιστήριο: Κλείσιμο με άνοδο ρεκόρ

Ο δείκτης Dow Jones σκαρφάλωσε σε ιστορικά υψηλό μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ …