Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών: Το «ευχαριστώ» του πολιτικού κόσμου στους σύγχρονους ήρωες

Ξεχωριστή σημασία έχει η φετινή Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή / Νοσηλεύτριας, καθώς το νοσηλευτικό προσωπικό μάχεται στην πρώτη γραμμή των νοσοκομείων την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των νοσηλευτικών υπηρεσιών 12 νοσοκομείων αναφοράς σε όλη τη χώρα, εξέφρασε τις ευχαριστίες της κυβέρνησης αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας για το ανεκτίμητο έργο του νοσηλευτικού προσωπικού του Εθνικού Συστήματος Υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Αναφέρθηκε στις 2.000 προσλήψεις νοσηλευτών που έγιναν έως σήμερα, λέγοντας πως η κυβέρνηση  έχει θέσει ως στόχους τόσο την περαιτέρω ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας με προσωπικό όσο και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, ώστε να αναβαθμιστούν συνολικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο Facebook τονίζει πως ένα ευχαριστώ που θα μείνει μόνο στα λόγια είναι πολύ λίγο και πολύ υποκριτικό.

«Είναι υποχρέωση όλων μας, και πάνω από όλα της κυβέρνησης, να περάσει από τα ωραία λόγια στις πράξεις», τονίζει ο κ. Τσίπρας και ζητεί να γίνουν προσλήψεις προσωπικού και να ενταχθούν οι νοσηλευτές στα βαρέα και ανθυγιεινά.
 

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, τονίζει από την πλευρά της πως όλοι οφείλουμε ένα «ευχαριστώ» από καρδιάς σε αυτούς που δίνουν με αυταπάρνηση τη μάχη για να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

«Όμως δεν αρκεί το χειροκρότημα. Ο σεβασμός και η αναγνώριση πρέπει να αποδεικνύονται με πράξεις» τονίζει η κ. Γεννηματά κα ζητεί απόσυρση της διάταξης που διαχωρίζει το νοσηλευτικό προσωπικό και οδήγησε σε κινητοποιήσεις τους εργαζόμενους.

Πηγή: skai.gr



Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Συνομιλίες Ελλάδας - Τουρκίας: Καλό κλίμα, καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές στον 6ο γύρο

Λίγες μόνο εβδομάδες πριν από την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία - Τι …