Ετοιμάζουν νέα ρατσιστική διαδήλωση στο Ηράκλειο

Φωτογραφία από τη ρατσιστική διαδήλωση στο Ηράκλειο, με έναν εκ των συμμετεχόντων να κρατάει ηλεκτρικό αλυσοπρίονο. 

Νέα ρατσιστική συγκέντρωση διοργανώνεται σήμερα στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, όπου πριν από μία εβδομάδα βγήκαν μαχαίρια και αλυσοπρίονα εναντίον των μεταναστών.

Στα καλέσματα των διοργανωτών γίνεται προτροπή ακόμα και για σπάσιμο των μέτρων περιορισμού της μετακίνησης μεταξύ των νομών καθώς καλούνται στο Ηράκλειο και διαδηλωτές από το Ρέθυμνο και τα Χανιά. 

Συγκεκριμένα αναφέρεται πως το πρώτο ραντεβού δίνεται στον κόμβο Ατσιποπούλου στο Ρέθυμνο στις 14:00 όπου θα φτάσουν οχήματα και από τα Χανιά που θα κινούνται σε φάλαγγα ενώ προετοιμάζεται και... ειρηνική σύγκρουση με την αστυνομία αφού στα κείμενά τους αναφέρεται: «Εάν γίνει απόπειρα να σταματήσει η αστυνομία τη φάλαγγα θα πρέπει να κατέβουν όλοι από τα αυτοκίνητά τους και να αποτρέψουν την αστυνομία από την επιβολή προστίμων ή άλλων κυρώσεων, ΕΙΡΗΝΙΚΑ πάντα».

Σε άλλο σημείο των καλεσμάτων πάντως, οι διοργανωτές αναφέρουν πως βρίσκονται σε συνεννόηση με την αστυνομία στο Ηράκλειο. Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Η αστυνομία Ηρακλείου μας περιμένει και προετοιμάζεται για την ρύθμιση της κυκλοφορίας».

Συνολικά πάντως ζητούμενο είναι η στάση της αστυνομίας που στην προηγούμενη περίπτωση επέδειξε προκλητική ανοχή σε σωρεία παρανομιών που συντελούνταν μπροστά στα μάτια των αστυνομικών, γεγονός που ανέδειξαν με επιστολή τους δικηγόροι του Ηρακλείου.

Την ίδια στιγμή για την Κυριακή στα Χανιά διοργανώνεται και αντιρατσιστικό συλλαλητήριο από φορείς και συλλογικότητες της περιοχής, ενάντια στον ρατσισμό, την ξενοφοβία αλλά και την αστυνομική βία.

Τις ξενοφοβικές συγκεντρώσεις έχουν καταδικάσει με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις μεταξύ των αιτημάτων μπαίνουν και διάφορες συνωμοσιολογικές θεωρίες περί της επικινδυνότητας των εμβολίων, του «μύθου» του κορονοϊού ή της μετάδοσής του μέσω των... κεραιών 5G.

Μερικές από τις αφίσες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες για τις συγκεντρώσεις κατά των μεταναστών, των εμβολίων, του 5G, των μασκών κτλ. 


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τέμπη: Προανακριτική ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Για τους Χρήστο Τριαντόπουλο, Μιχάλη Παπαδόπουλο, Θάνο Πλεύρη και Ζωή Ράπτη σχετικά με το "μπάζωμα …