Τρίτη ημέρα με διψήφιο αριθμό κρουσμάτων

© Dt89lex | Dreamstime.com

Τα συνεχή κρούσματα Covid-19 των τελευταίων ημερών έχουν προκαλέσει την ανησυχία των αρχών με τον τελευταίο απολογισμό του ΕΟΔΥ να καταγράφει 20 νέα περιστατικά. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.108, εκ των οποίων το 55% αφορά άνδρες.

Από το σύνολο των κρουσμάτων 694 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.768 (56.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Το τελευταίο 24ωρο δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ έχουμε 183 θανάτους συνολικά στη χώρα. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 14 συμπολίτες μας. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. Έξι (42.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 78.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 116 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουν καταγραφεί: 

► Αναλυτικά η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19)

Στην Ξάνθη

Μετά τα συνεχή κρούσματα Covid-19 των τελευταίων ημερών στην Ξάνθη, έμφαση στους νέους και στο πώς θα πειστούν για τη σοβαρότητα της κατάστασης, θα δοθεί στην ενημερωτική καμπάνια που σχεδιάζεται για την περιοχή, αποφασίστηκε στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως το πρωί της Παρασκευής. Στη σύσκεψη συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων που αποφασίστηκαν από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Όπως τονίστηκε, είναι κομβικής σημασίας η ενημέρωση των πολιτών για το πρόβλημα και πρέπει να πεισθούν ιδιαίτερα οι νέοι.

Λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή, αποφασίστηκε να τεθεί σε εφαρμογή το Επιχειρησιακό Σχέδιο «Ημέρα 0 – Ημέρα 7 – Ημέρα 14».

Ήδη, ξεκίνησαν έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ και από το Σάββατο (13/06) θα είναι σαρωτικοί, προκειμένου να γίνει πλήρης χαρτογράφηση της επιδημίας. Στη διαδικασία των ελέγχων θα συμμετάσχει και ο στρατός.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Σωτήρη Tσιόδρα, της ομάδας πρώτης απόκρισης της ΓΓΠΠ, καθώς και κλιμακίου του ΕΟΔΥ.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παιδικές Κατασκηνώσεις ΔΥΠΑ 2024. Δικαιούχοι, αιτήσεις, ποσό επιδότησης

Αριθμ. 29736 – ΦΕΚ τεύχος Β 2464/25.04.2024Κατάρτιση προγράμματος επιδότησης διαμονής παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις, έτους …