Συνελήφθη η συνεργάτιδα του Επστάιν που βοηθούσε να αποπλανεί ανήλικες

New York State Sex Offender Registry via AP

Τη σύλληψη της Γκισλέιν Μάξγουελ, της Βρετανίδας συνεργάτιδας του Τζέφρι Επστάιν, που φέρεται ότι τον βοηθούσε να εντοπίζει και να στρατολογεί ανήλικες κοπέλες τις οποίες στη συνέχεια ο μεγαλοεπιχειρηματίας αποπλανούσε, ανακοίνωσε το FBI. Η Μάξγουελ, η οποία είχε ζήσει επί χρόνια με τον Επστάιν, που αυτοκτόνησε στη φυλακή όπου κρατούνταν για σεξουαλικά εγκλήματα και εμπόριο λευκής σαρκός, συνελήφθη στο Νιου Χαμσάιρ.

Ήταν στενή συνεργάτιδά του και τον συνόδευε στα ταξίδια που έκανε ανά τον κόσμο. Η Γκισλέιν Μάξγουελ κατηγορείται από πολλές γυναίκες ότι τις «στρατολογούσε» για να κάνουν μασάζ στον Επστάιν, ο οποίος στη συνέχεια τις υποχρέωνε να έχουν σεξουαλική επαφή μαζί του. Μέχρι στιγμής δεν είχαν απαγγελθεί κατηγορίες εις βάρος της και προς το παρόν παραμένε άγνωστο με ποια κατηγορία συνελήφθη.

Η Γκισλέιν Μάξγουελ σε φωτογραφία του 1991

AP PHOTO

Η ίδια η Μάξγουελ αρνείται ότι έχει διαπράξει κάποιο αδίκημα, υποστηρίζοντας ότι οι καταγγελίες εις βάρος είναι «απόλυτες ανοησίες».

Πάντως, μία εκ των θυμάτων του Επστάιν, η Βιρτζίνια Ρόμπερτς Τζιουφρ, έχει καταθέσει ότι η Μάξγουελ ήταν αυτή που κανόνισε το ραντεβού με τον πρίγκιπα Άντριου της Αγγλίας για να κάνει σεξ μαζί του, ενώ έχει καταθέσει και φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται η ίδια με τον πρίγκιπα Άντριου και τη Μάξγουελ.

Ο Άντριου έχει επίσης αρνηθεί ότι έχει κάνει σεξ με την Τζιουφρ.

Ακόμη μία γυναίκα, η Σάρα Ράνσομ, επίσης θύμα του Επστάιν, στη μήνυσή της έχει περιγράψει τη Μάξγουελ «την πλέον υψηλόβαθμη υπάλληλο» της επιχείρησης εμπορίου λευκής σαρκός, αναφέροντας ότι επέβλεπε, εκπαίδευε κορίτσια, ανέπτυσσε σχέδια στρατολόγησης ανήλικων κοριτσιών και βοηθούσε στην απόκρυψη όλων αυτών των εγκληματικών ενεργειώα από την αστυνομία.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΚΚΕ: "Πίσω από κάθε λαϊκό πρόβλημα βρίσκεται η πολιτική της ΕΕ, την οποία ο Κ. Μητσοτάκης υπηρετεί"

Σε σχόλιό του για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΣΚΑΪ, το ΚΚΕ επισημαίνει την ανάγκη …