Κατάρρευση της αγοράς εργασίας και τον Ιούνιο και το α’εξάμηνο 2020!

Δείχνουν τα σημερινά στοιχεία του κ. Βρούτση (ΥΠΕΚΥ, «Εργάνη», Ιούνιος 2020)

●51.136 λιγότερες προσλήψεις σε σχέση με τον Ιούνιο 2019!
●569.201 λιγότερες προσλήψεις σε σχέση με το α’ εξάμηνο 2019!
●3.981 μετατροπές συμβάσεων από πλήρη απασχόληση σε μερική και σε εκ περιτροπής (2.404 μετατροπές ΜΟΝΟ σε μερική)!

Ιδού οι πίνακες της κατάρρευσης!

Την απόλυτη κατάρρευση, όχι μόνο της εποχικής, αλλά της συνολικής ελληνικής αγοράς εργασίας, καταδεικνύουν τα σημερινά στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «Εργάνη» που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ιωάννης Βρούτσης.

Από τους δύο Πίνακες που παραθέτουμε παρακάτω (Πίνακας Ι σελ. 2 και Πίνακας ΙV σελ. 8) της Έκθεσης για τις «Ροές μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα σε περιβάλλον κορωνοϊού», αποδεικνύεται ότι:

●τον Ιούνιο του 2020 είχαμε 51.136 λιγότερες προσλήψεις σε σχέση με τον Ιούνιο του 2019!

●το εξάμηνο Ιανουάριος-Ιούνιος 2020 είχαμε 569.201 λιγότερες προσλήψεις σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2019!

Εξάλλου, τον μήνα Ιούνιο 2020 δεν έλειψαν και οι μετατροπές συμβάσεων από πλήρη απασχόληση σε μερική, όπως φαίνεται από τον Πίνακα VI στη σελ. 10 της «Εργάνης», να ανέρχονται σε 2.404 και από πλήρη σε εκ περιτροπής (με ή χωρίς τη συναίνεση του εργαζομένου) σε 1.577, δηλαδή συνολικά είχαμε 3.981 συμβάσεις εργασίας που έπαψαν να είναι πλήρους απασχόλησης!!

Η ΕΝΥΠΕΚΚ καλεί το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και την κυβέρνηση, αντί για πανηγυρισμούς, να εξασφαλίσουν πόρους για τη στήριξη των εργαζομένων και της ελληνικής αγοράς εργασίας.

Για την ΕΝΥΠΕΚΚ

Η Εκτελεστική Επιτροπή

Πρόεδρος Αλέξης Μητρόπουλος


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μεγάλη υστέρηση της Ελλάδας στα τεστ

Ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος ήδη από τον περασμένο Μάρτιο για τη χώρα μας, ο κορυφαίος …