«Οι νόμοι καταργούνται στα πεζοδρόμια»

Εφ.Συν. / Μιχαήλ - Άγγελος Κωνσταντόπουλος

Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο που περιορίζει τις διαδηλώσεις. Ντου και χημικά από την ΕΛ.ΑΣ., σε μια εγκληματική και στοχευμένη ενέργεια να διαλύσει τις συγκεντρώσεις.

Δυναμικές κινητοποιήσεις έγιναν σήμερα (Πέμπτη) το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή το νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα (Πέμπτη) στη Βουλή και αφορά στον περιορισμό των διαδηλώσεων. Συγκεντρώσεις κατά του νομοσχεδίου διεξήχθησαν σήμερα και σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες πόλεις της χώρας.

Ειδικότερα, από την πλατεία Κλαυθμώνος ξεκίνησε πορεία στην οποία συμμετείχαν το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας, η ΑΔΕΔΥ, ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και μεγάλος αριθμός οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. 

Εφ.Συν. / Μιχαήλ - Άγγελος Κωνσταντόπουλος

Μεταξύ των συνθημάτων που ακούστηκαν δυνατά είναι «Οι νόμοι καταργούνται στα πεζοδρόμια» και «Δεν θα περάσει η τρομοκρατία».

Εφ.Συν. / Μιχαήλ - Άγγελος Κωνσταντόπουλος

Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» και στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, όπου είχε τοποθετηθεί εξέδρα και υπάρχουν ομιλίες. 

Εγκληματικό και στοχευμένο ντου από την αστυνομία

Ωστόσο, ξαφνικά, γύρω στις 8:30 το βράδυ έγιναν σοβαρά επεισόδια έξω από τα «λουλουδάδικα» στη Βουλή. Με την πρώτη αφορμή και «ευκαιρία», η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών και κρότου-λάμψης, σε μια προφανώς στοχευμένη προσπάθεια να διαλύσει τις συγκεντρώσεις. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες, αστυνομικοί χτύπησαν διαδηλωτές που δεν είχαν καμία σχέση με επεισόδια, ενώ εγκλωβίστηκαν άτομα στα γύρω στενά, σε μια εγκληματική ενέργεια κατά την οποία κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές. 

Την ίδια ώρα, ελάχιστοι από τους διαδηλωτές ήταν όσοι πέταξαν πέτρες και μολότοφ κατά της αστυνομίας. 

Προκλητικός ο Χρυσοχοϊδης

«Τραμπούκοι - δολοφόνοι» πήγαν να σκοτώσουν αστυνομικούς με μολότοφ, υποστήριξε από τη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, λίγη ώρα μετά τα σοβαρά επεισόδια. 

Εφ.Συν. / Μιχαήλ - Άγγελος Κωνσταντόπουλος

Οι «τραμπούκοι - δολοφόνοι» πήγαν να καταστρέψουν την πόλη, υποστήριξε επίσης ο κ. Χρυσοχοΐδης, προκαλώντας την αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δένδιας: Στα Επιτηρητικά Φυλάκια Στρογγύλης και Ρω

Ευχές με στελέχη του υπουργείου και οπλίτες αντάλλαξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας  Ο Υπουργός Εθνικής …