Πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ενάντια στο νομοσχέδιο Χρυσοχοΐδη

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Τρεις πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις που περιορίζει το δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε αργά το βράδυ από τη Νέα Δημοκρατία, το Κίνημα Αλλαγής -με τη διαφοροποίηση πάντως των Γιώργου Παπανδρέου και Χάρη Καστανίδη- και την Ελληνική Λύση. Η ψήφισή του στην Αθήνα αμαυρώθηκε από σοβαρά επεισόδια και εκτεταμένη αστυνομική βία εις βάρος ειρηνικών διαδηλωτών.

Συλλαλητήριο πραγματοποίησαν μέλη του ΠΑΜΕ που συγκεντρώθηκαν μετά τις 9 το βράδυ στο άγαλμα Βενιζέλου. Η πορεία κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξε στη νέα παραλία στο ύψος του δημαρχείου, όπου και διαλύθηκε.

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Νωρίτερα πορεία πραγματοποίησαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με κατάληξη το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Τέλος, πoρεία πραγματοποίησαν μέλη συλλογικοτήτων, κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και άτομα που πρόσκεινται στον ευτύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο που κινήθηκαν προς το Διοικητήριο. 

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν σε δρόμους γύρω από το ΥΜΑΘ.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Όλες οι πληρωμές επιδομάτων και συντάξεων έως 10.5.2024

Όλες οι πληρωμές επιδομάτων και συντάξεων από τον e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ, ΟΠΕΚΑ, υπουργείο εργασίας από 8 …