Παρακρατικές μέθοδοι κατά διαδηλωτών στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ

Έρευνα στην υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας (Homeland Security) ζητά η εισαγγελία μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που δείχνουν κουκουλοφόρους και με στρατιωτική περιβολή να συλλαμβάνουν διαδηλωτές στο Πόρτλαντ.

Η μεγαλούπολη του Όρεγκον έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες το επίκεντρο των διαμαρτυριών του κινήματος Black Lives Matter, το οποίο αναζωπυρώθηκε μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεσότα.

Ο γενικός εισαγγελέας του Όρεγκον διέταξε την πραγματοποίηση έρευνας κατά στελεχών της Homeland Security οι οποίοι καταγράφονται να συλλαμβάνουν πολίτες, ενώ έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, και να τους βάζουν σε τζιπάκια, τα οποία δεν έχουν ειδικά διακριτικά.

Οι δυναμικές διαδηλώσεις στο Πόρτλαντ συνεχίζονται εδώ και 50 ημέρες με τους διαδηλωτές να έχουν βρεθεί αρκετές φορές σε θέσεις σύγκρουσης με τις αρχές, ενώ, το προηγούμενο σαββατοκύριακο, πολίτης τραυματίστηκε σοβαρά από πλαστική σφαίρα στο κεφάλι.

Ο κυβερνήτης του Όρεγκον και ο δήμαρχος της πόλης ζήτησαν την αποχώρηση των στρατευμάτων, ενώ τη στήριξή του εξέφρασε και ένας Δημοκρατικός γερουσιαστής.

«Αυταρχικές κυβερνήσεις και όχι δημοκρατίες στέλνουν τζιπάκια χωρίς διακριτικά εναντίον διαδηλωτών» ανέφερε ο γερουσιαστής  Τζεφ Μέρκλεϊ.

Σε ένα από τα βίντεο καταγράφονται κουκουλοφόροι με ψεύτικα αστυνομικά διακριτικά να συλλαμβάνουν ένα άτομο και να τον τοποθετούν σε ένα μυστήριο βανκ.

Η υπηρεσία ασφάλειας συνόρων (CBP) παραδέχθηκε ότι στελέχη της έχουν σχέση με τέτοιες συλλήψεις, όμως δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει τους διαδηλωτές «βίαιους αναρχικούς».

Η CHP ισχυρίστηκε ότι τα στελέχη της υποπτεύθηκαν πως ο διαδηλωτής ετοίμαζε επιθέσεις κατά ομοσπονδιακών πρακτόρων και κατά ομοσπονδιακών κτιρίων.

 


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα Αριστερά: «Στον πάτο της ΕΕ στην ελευθερία του Τύπου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά»

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς για τα αποτελέσματα του Παγκόσμιου Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου «Ουραγός στην …