Ανασκόπηση διεθνούς Τύπου 21.7.2020 |

© Perry Toone | Dreamstime.com

Η ιστορική συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι 27 για το Ταμείο Ανάκαμψης στις Βρυξέλλες συνιστά την κυρίαρχη είδηση του σημερινού διεθνούς Τύπου, ενώ άλλα θέματα που ξεχωρίζουν είναι ότι οι πρώτες δοκιμές του πειραματικού εμβολίου που παρασκεύασαν επιστήμονες στην Οξφόρδη πέρασαν με επιτυχία το πρώτο τεστ, καθώς και η ανησυχητική άνοδος της γερμανικής Ακροδεξιάς.

Στη Βρετανία, ο Independent  γράφει στο πρωτοσέλιδό του : «Το δοκιμαστικό εμβόλιο για τη νόσο Covid-19 περνάει το πρώτο τεστ» με το κύριο άρθρο να επισημαίνει ότι το εμβόλιο επέφερε μια ισχυρή ανοσία και φαίνεται ότι είναι ασφαλές για τον άνθρωπο, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των δοκιμών, όπως έγινε γνωστό χθες. Οι κλινικές έρευνες που αφορούν σε 1.077 ανθρώπους κατέδειξαν ότι η χορήγησή του κάνει το ανοσοποιητικό σύστημα να παράξει αντισώματα και λευκά αιμοσφαίρια  που είναι ικανά να πολεμήσουν τον κορονοϊο με λίγες μόνο παρενέργειες. Η εφημερίδα δημοσιεύει δηλώσεις την καθηγητού Σάρα Γκίλμπερτ η οποία τόνισε μεν ότι το εμβόλιο είναι πολλά υποσχόμενο για να προσθέσει ωστόσο ότι υπάρχει ακόμη δουλειά προκειμένου να τελειοποιηθεί. Τα αποτελέσματα ήρθαν την ίδια ώρα που το Ηνωμένο Βασίλειο διασφάλισε 90 εκατομμύρια δόσεις άλλων πειραματικών εμβολίων.

Στη Γαλλία, η εφημερίδα La Croix έχει αφιερώσει το πρωτοσέλιδό στην άνοδο της γερμανικής Ακροδεξιάς και έχει τίτλο : «Στη Γερμανία, ο κίνδυνος των νεοναζί» με το σχετικό ρεπορτάζ να υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι η χώρα έχει εμπλακεί σε έναν αγώνα εναντίον των βίαιων ακροδεξιών ομάδων, η άνοδος των οποίων δεν έχει σταματήσει την τελευταία πενταετία. Η Le Figaro από την πλευρά της διερωτάται στον κεντρικό τίτλο της : «Covid-19 : Πρέπει να αναμένουμε μια ανάκαμψη της πανδημίας με το κύριο άρθρο να επισημαίνει ότι αν και δεν υπάρχουν σαφέστατα σημάδια για την εμφάνιση ενός δεύτερου κύματος, η κυκλοφορία του κορονοϊού αυξάνεται με την εφημερίδα να αναλύει όλα τα τελευταία δεδομένα που αφορούν σε ελέγχους, χρήση μασκών, θεραπείες και εμβόλια.           

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung σημειώνει στην ιστοσελίδα της με τίτλο «Συμφωνία στις Βρυξέλλες»: «Μετά από τέσσερις μέρες και τέσσερις νύχτες οι ευρωπαίοι ηγέτες τα βρήκαν τελικά τόσο στο Ταμείο Ανάκαμψης, όσο και στον προϋπολογισμό της ΕΕ για την επόμενη επταετία. Η Γερμανία έχει να επιδείξει την πρώτη επιτυχία της εξάμηνης προεδρίας της. Με τη λέξη "Deal" ο πρόεδρος του Eυρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ανακοίνωνε νωρίς το πρωί μέσω twitter την επίτευξη συμφωνίας. Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε η καγκελάριος Μέρκελ τόνισε ότι "η Ευρώπη απέδειξε ότι για να αντιμετωπιστεί μια έκτακτη κατάσταση προτίθεται να ακολουθήσει νέους δρόμους". Από την πλευρά του ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έκανε λόγο για ιστορική μέρα για την Ευρώπη». Η Die Welt επιγράφει άρθρο της με τη δήλωση της γερμανίδας καγκελαρίου «Καταφέραμε να συνεννοηθούμε» και παρατηρεί: «Ακόμα και για την Άγκελα Μέρκελ, η οποία διαθέτει εμπειρία με μαραθώνιες διαβουλεύσεις η επίτευξη συμφωνίας ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή. Η καγκελάριος επισήμανε στη συνέντευξη Τύπου την εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες. Πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης έκαναν μέχρι και χθες ακόμα λόγο για κίνδυνο "ιστορικής αποτυχίας". Τελικά όμως επιτεύχθηκε μια "ιστορική επιτυχία".

Στις ΗΠΑ τέλος, η Washington Post έχει τίτλο : Ομοσπονδιακοί πράκτορες έτοιμοι για τις πόλεις» με το σχετικό ρεπορτάζ να αναφέρει ότι αξιωματούχοι του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας ανακοίνωσαν χθες ότι προετοιμάζονται να αναπτύξουν ομοσπονδιακούς πράκτορες στο Σικάγο, πόλη για την οποία ο πρόεδρος Τραμπ είχε απειλήσει ότι θα στείλει  δυνάμεις ασφαλείας για να καταπολεμήσει την εγκληματικότητα.   


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Συνομιλίες Ελλάδας - Τουρκίας: Καλό κλίμα, καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές στον 6ο γύρο

Λίγες μόνο εβδομάδες πριν από την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία - Τι …