Έριξαν δακρυγόνα και στον δήμαρχο του Πόρτλαντ

Ούτε ο δήμαρχος της πόλης γλίτωσε από τον... ζήλο που επέδειξαν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες, οι οποίοι προσπαθούσαν να διαλύσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο Πόρτλαντ. 

Ο Ted Wheeler, ο δημοκρατικός δήμαρχος του Πόρτλαντ συμμετείχε στις διαμαρτυρίες κατά της αστυνομικής βίας και των φυλετικών διακρίσεων, όμως κάποια στιγμή δέχθηκε δακρυγόνα. Ο δήμαρχος εμφανίστηκε ελαφρώς ζαλισμένος, άρχισε να βήχει και του δόθηκε να πει νερό. Σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν η πρώτη φορά που δέχεται δακρυγόνα.

AP PHOTO

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, για αποστολή ομοσπονδιακών πρακτόρων για επιβολή του νόμου σε πόλεις που αντιμετωπίζουν «προκλήσεις με βίαιο έγκλημα», έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στις ΗΠΑ, που εκφράζονται μέσω διαδηλώσεων διαμαρτυρίας, στις οποίες δεν απουσιάζουν οι συγκρούσεις και τα επεισόδια.  

Σύμφωνα με τους διαδηλωτές και ορισμένους τοπικούς αξιωματούχους, η κίνηση Τραμπ αποτελεί ουσιαστικά ένα πολιτικό τέχνασμα του προέδρου για να εφαρμόσει μια εκστρατεία «νόμου και τάξης» λίγους μήνες πριν από τη διενέργεια των προεδρικών εκλογών, προσδοκώντας προφανώς σε πολιτικά οφέλη.

 


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Συνομιλίες Ελλάδας - Τουρκίας: Καλό κλίμα, καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές στον 6ο γύρο

Λίγες μόνο εβδομάδες πριν από την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία - Τι …