Μαίνεται το μεγάλο πύρινο μέτωπο στην Κορινθία με διάσπαρτες εστίες

Εφιαλτική ήταν η περασμένη νύχτα για τους κατοίκους στην περιοχή Κεχριές της Κορινθίας, όπου καίει για δεύτερη ημέρα το μεγάλο πύρινο μέτωπο.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, με τη βοήθεια εθελοντών, αλλά και κατοίκων, έδωσαν ολονύχτια μάχη με στόχο να περιοριστεί η έκταση της φωτιάς.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την ώρα, με τις περισσότερες διάσπαρτες εστίες, εντοπίζεται στο Γαλατάκι.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη όλη τη νύχτα, ενώ βοήθησε τον γεγονός ότι έπεσαν οι δυνατοί άνεμοι στην περιοχή. Αυτήν την ώρα επιχειρούν 236 πυροσβέστες με 54 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρα τμήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας πραγματοποιούν ρίψεις νερού 6 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Οκτώ είναι οι οικισμοί που έχουν εκκενωθεί μέχρι στιγμής, ενώ το ίδιο έχει συμβεί με μία κατασκήνωση και ένα οικοτροφείο ατόμων με ειδικές ανάγκες. Υπολογίζεται ότι περίπου 4.000 κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν κινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές. Η φωτιά προς το παρόν δεν απειλεί σπίτια.

Πολύ μεγάλες καταστροφές έχουν υποστεί καλλιέργειες με ελιές και σταφίδες, ενώ ζημιές έχουν υποστεί και σπίτια κυρίως σε αύλιο χώρο. Επίσης, έχουν καεί και ζώα.

Η μεγάλη φωτιά στην Κορινθία, εκδηλώθηκε σε δασική έκταση κοντά σε τρεις οικισμούς του τοπικού διαμερίσματος Ξυλοκέριζας. Οι περιοχές Δήμες, Καστράκι και Γαλατάκι εκκενώθηκαν από χθες νωρίς το μεσημέρι. Είναι η τρίτη φορά μέσα σε έναν μήνα όπου ξεσπάει πυρκαγιά στην περιοχή αυτή.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, μόνο το τελευταίο 24ωρο έχουν σημειωθεί 54 δασικές πυρκαγιές

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, Περιφερειακή Ενότητα Ικαρίας, Περιφερειακή Ενότητα Χίου, Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου)

Χρονογράφημα της φωτιάς στην Κορινθία

Η φωτιά στην Κορινθία από τη μετεωρολογική κάμερα στα Γεράνεια Όρη

 


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βουλή: Οκτάωρη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, για το ν/σ με το νέο δικαστικό χάρτη

Στη συνεδρίαση, παρόντες ήταν 20 αρμόδιοι εξωκοινοβουολευτικοί φορείς, οι οποίοι είχαν κληθεί για να εκφράσουν …